~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Jazzå och Mekko

2012

Händelser och Resultat

Händelser från andra år finns här!

2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003
2012-12-09


Ännu en hund ur Fika-kullen har numera Känd Mental Status. Det är Sockra (C.Sockerkringla) som tillsammans med matte Annica Westlund genomförde MH i Borås den 27 oktober.
2012-11-14


Emma Jestin var på Jönköpings Brukshundklubb den 8 september, och gjorde MH med sin Tiger (C.Tigerkaka). Mentalbeskrivare var Catrine Hoff, och Tiger har nu Känd Mental Status med godkända skott.
2012-11-11


Ingela Karlsson och Mekko (C.Marimekko) blev idag 1:e Vinnare på A-prov i Danmark!!
2012-11-11


A-provspremiär


Då var det dags att prova på detta med A-prov :-)

Stella (C. Stella McCartney) o matte var anmälda till årets a-prov 26/10 som flatklubben ordnar och som i år arrangerades i våra östliga trakter. Nära o bra o så himla trevligt då syster Mekko o matte Ingela samt Maria Jogeland m vovve kom upp och vi hade en himla trevlig torsdagkväll tillsammans på mitt landställe som bara ligger några mil från provplatsen.


Lite träning på frostig äng tidig morgon o sedan rullade vi iväg. Tyvärr kom endast nio hundar till start men så himla skoj att träffa alla bekanta ansikten från olika delar av landet.


Ingela drog startnr tre och jag nr fyra. Stella har ju varit lite upp o ner pga sin anaplasma och jag hade bestämt mig för att om hon inte verkade ok så skulle jag bryta omg. Hennes första arbete blev att skickas över ett fält, in i ett högre gräsområde där det "ev skulle finnas en fågel". Hon tog en bra línje, in i gräset, söksignal ... undrar vad hon pysslar med tänkte matte å bad en liten bön. Hon dök upp en bit ifrån området, jag ifck skicka tillbaka o efter en stund sa domare Reine Hansson åt mig att kalla in henne.


Jaha , det var den starten tänkte matte å så fick duktiga Helena Närling skicka sin SeJCh på samma område, men se hon hittade heller inget å heller inte domarna tack o lov :-)


Nästa jobb blev snarlikt det första - Stella fick börja att söka i ett skogsområde där det "borde" finnas en fågel.

Hon gick ut jättebra och in i skogen men kom ut, jag skickade in henne igen men hon fann inget."Kalla in" sa domaren, men Helenas hund fann heller ingenting o domaren gick även han tom från området :-)


Till slut blev det äntligen dags att apportera! Walk-up över fält o då är det dags för rapphöns o fasan. Stellas första apport var absolut inte dagens tjusigaste jobb varken av förare el hund, men in kom fasanen! Vidare i tävlingen!


Nästa arbete blev på en rapphöna som syrran Mekko tyvärr inte funnit. Å efter att b la stött upp en flock rapphöns där matte nog var något för högljudd för att få stopp på fröken, tog hon ett riktigt bra vänstertecken och hittade den lilla hönan i högt gräs :-) Vi fick fortsätta :-)


Gänget trampade på och ut på en plöjd åker som tack o lov fortfarande var hyfsat frusen. Stellas nästa fågel var en rapphöna på rätt nära håll men som var så lite skadeskjuten de kan vara utan att flyga iväg. Då hon kom fram flaxade den iväg och lyckades nästan lyfta, hon fick jobba lite för att få ett grepp om den. Lite ovan vid mkt sprattlande fåglar så tog hon om några gånger och innan hon var framme hos mig stannade hon till för att få ett bättre grepp. Men in kom den och skadad var den inte, även om det kan se ut så då en hund behöver greppa om flera gånger.


Vi var vidare, men lite bakom de andra fyra som var mer klara till fortsättning. Nästa arbete blev som femte hund i en skogsbacke där de tre första hittat fågel, den fjärde hunden fann ingen och så var det Stellas tur. Hon gjorde ett bättre jobb än hunden innan men fann heller ingen pippi. Men tyvärr ledde det arbetet till att hon ej fick ngt pris.... Vi var flera som blev lite överraskade av domarnas prissättning, men det är svårt med a-prov och helt nybörjare som vi är behöver man mer erfarenhet av denna typ av prov. Glad o stolt över min härliga lilla hund som ändå klarade dagens prov på ett bra sätt trots mattes orutin!


En helt fantastiskt rolig dag ihop med Ingela o Maria samt alla andra underbara bekanta o deras härliga hundar! Tack Ingela för peppning att starta! Fantastiska marker hos Jenny o Helen o väldigt roligt med a-provspremiär med kompisar inom flatvärlden! Detta vill vi göra igen :-D


Karin o StellaSELCH

En härlig, fartfylld bild på Coatfloats senaste Champion, som för övrigt erövrade ytterligare ett 1:a-pris

förra helgen, och nu hälsar matte Inger Åhman att de nu ger sig ut i spårskogen istället!SE LCH COATFLOATS CORONA "LYDIA"
2012-10-29


Ulrika Fyhrlund och Chili (C.Chili Chocolate) tävlade lydnad den 27 oktober. Hela 181,5 poäng gav inte bara ett 1:a pris utan även vinst i lydnadsklass 1!


Maria Wendeler startade Bailey (C.Caffee Bailey) i elitklass på B-prov i Kalmar samma dag. De gjorde ett bra arbete och fick ett 2:a pris!
2012-10-22


Oj vilken helg!! Fantastiska resultat haglar in från Coatfloathundarna!!


Inger Åhman och Lydia (C.Corona) bärgade sitt tredje 1:a pris i elitlydnad igår, och titulerar sig numera SELCH Coatfloats Corona!!


I Danmark har det också hänt grejer! Kerstin Holm startade båda sina hundar på WT, och vann ökl med Nisse, (C.Nonstop) och tog förstapris NkL med Texas (C.Texasbulle). Monika Pfeiffer vann NKL med Tosca (C.Toscakaka). I Danmark har även Nordiskt Mästerskap för Flatcoated Retrierver avgjorts, med Ingela Karlsson med Mekko (C.Marimekko) i det svenska laget. Sverige vann i lagtävlingen, och Ingela & Mekko slutade som fyra individuellt.


Maria Wendeler och Hassel (C.Chocolate Hazel) startade på B-prov i Ystad i lördags. De fick sin andra 1:a i ökl och tar därmed steget upp i Elitklass!! På samma prov startade Jonas Eriksson och Anthon (C.Anthon Berg) och fick ett 2:a pris ökl.


Lite sent kommer ytterligare ett uppsnappat resultat. Gunnilla Ivarsson och Erik (C.After Eight) tog Cert i bruksspår i Oskarsström den 23 september!
2012-10-12


Arrax (C.Arraxboll), ägare Kjell & Ingela Nilsson, har genomfört MH på Jönköpings Brukshundklubb den 8 september. Mentalbeskrivare var Catrine Hoff. Arraxbollen har nu Känd mental status och godkänt på skotten. Han har också röntgats och fått HD A och ED 0.
2012-09-24


Heidi Troberg och hennes Lego (C.Hugo Boss Elements) startade på jaktprov i Finska Jakobstad den 5 september. Lego gjorde resultatet NOU1. Någon som är bättre på utländska resultat får gärna upplysa webmoster om eventuell svensk motsvarighet :-)


Och så har Maria Wendeler och Hassel (C.Chocolate Hazel) gjort ett nytt försök på B-prov i Växjö den 22 september. Denna gången höll det hela vägen till ett 1:a pris i ökl!!2012-09-14


Maria Wendeler har varit i jaktprovstagen med båda sina duktiga hundar. Hassel (C.Chocolate Hazel) tog ett tredjepris i Ökl i Lenhovda den 2:e september, och (C.Caffee Bailey) gjorde en stark debut i ekl i Karlskrona den 9:e september, där han fick ett 2:a pris!
2012-09-09


Duktiga Ingela Karlsson har varit i farten igen! Helgen den 1-2 september startade hon båda sina hundar i Norge, och båda två blev bästa flat i sina klasser!! Mekko (C.Marimekko) i Öppenklassen (Elit) Norska Retrievermästerskapet, där hon inför semifinalen låg på totalt tredje plats. Tappade lite där och slutade på en 7:e placering.


Jazzå (C.Jazz Live) å sin sida startade Norska Unghundsmästerskapet, och klättrade i stället en placering i finalen och slutade som 2:a placerad totalt.

2012-08-24 Nya resultat :-)


Söndagen den 19 augusti, var en bra Coatfloatdag!


Inger Åhman och Lydia (C.Corona) tog 285,5 poäng och ett 1:a pris i Elitlydnad i Åstorp. Placerade sig tvåa av sju ekipage i klassen.


FRK Skåne arrangerade WT, och i samtliga klasser fanns Coatfloathundar på prispallen!!


2:a plac nkl: Tosca (C.Toscakaka) och Monika Pfeiffer

2:a plac ökl: Nisse (C.Nonstop) och Kerstin Holm

1:a plac elit: Hassel (C.Chocolate Hazel) och Maria Wendeler

2:a plac elit: Bailey (C.Caffe Bailey) och Maria WendelerEtt härligt Coatfloat-gäng på WT! Fr v. Maria Wendeler med Bailey och Hassel, Kerstin Holm med Nisse, Mumme Pfeiffer med Tosca och Juni, Carina Reinhold med Chanel och Azarro.

Den 12 augusti startade Lego (C.Hugo Boss Elements) och Heidi Troberg i ökl på Finska Flatklubbens Mästerskap i Viltspår, i finska Lochteå. För domare Kai Ylikoski fick Lego resultatet 2:a vilket räckte till en 4:e placering i klassen!!


FLATMÄSTERSKAPET 2012!


Ja, så är årets Flatmästerskap till ända. Ett stort gäng från Coatfloat kom till start, och bäst gick det för Mumme Pfeiffer och Tosca (C.Toscakaka) i Ukl, som efter grundomgången slutade på 71 poäng, och kom till final! Totalt slutade de på en mycket hedervärd 4:e placering!!


Här är alla Coatfloat-resultat:


Unghundsklass

C.Toscakaka, Monika Pfeffier  71

C. Azzaro Onyx, Carina Reinhold  68

C. Sockerflinga, Tina Weberg  65

C. Prada Infusion, Tomas Persson  62

C. Arraxboll, Kjell Nilsson  43

C. Jazz Live, Ingela Karlsson  38

C. Burberry Touch, Karen Lisager  33


Nybörjarklass

C. Pina Colada, Ing-Mari Lindh  71


Öppen klass

C. Chanel, Carina Reinhold  60

C. Corona, Inger Åhman  54

C. Chocolate Hazel, Maria Wendeler  51

C. Nonstop, Kerstin Holm  36


Elitklass

C. Marimekko, Ingela Karlsson  65

C. Caffe Bailey, Maria Wendeler  29
2012-08-05


Anne Daugaard har varit ute på tävling igen med Santiago (C.Santiago de Cuba). I Danmarks Civile Hundefører-forening startade de i klass B och fick 167,5 poäng (av 200), och kom på fjärde plats 37 tävlande. Därmed är uppflyttning till klass A klar!!
2012-08-05


Igår den 4 augusti, startade Pinja (C.Pina Colada) och Ing-Mari Lindh på jaktprov på Hunneberg.


Domare var Bo Ferm, och dagens resultat blev ett mycket välkommet 1:a pris i nbkl.

2012-07-30


Lördag den 28 juli, var Heidi Troberg och Lego (C.Hugo Boss Elements) på utställning i Peräseinäjoki, Finland. Lego fick ett VG i juniorklass för domare Rajja Tammelin.
2012-07-18


Monika Pfeiffer och Tosca (C.Toscakaka) samt Kerstin Holm och Texas (C.Texasbulle) var på MH den 15 juli, och båda har nu Känd mental status, och godkända skott!
~ OMPLACERING ~


Coatfloats Nogger (e. Holly Hunter´s Jaspar - u. Coatfloats Caffe Latte) är en 3-årig hane.

HD A, ED 0, ögon ua. Fart-testad. Utställd med VG i öppen klass.


Han är van vid båt, bil, små barn, kan vara ensam. Har clickertränat i trix, vi har gått rallylydnad och viltspår (godkänd anlagsklass) men framförallt apportering.Hemma märks han knappast men vid aktiviteter är det full fart.


Omplaceras då han visat stress vid kast.

Han är glad, tillgänglig och social med stor arbetsvilja och bör/kan/vill få arbeta med allt som inte innebär kast.


Kontakt Christina Naeslund 0706-926373 och/eller uppfödarna Kennel Coatfloat 042-93332

e-post: christina.naeslund@telia.com
2012-07-12


Den 7 juli tävlade Anne Daugaard lydnad med sin Santiago (C.Santiago de Cuba). I Danmarks Civile Hundefører-forening startade de i klass B och fick 176,5 poäng (av 200). De kom på femte plats bland 37 tävlande, och fick sina första upplyttningspoäng till A-klassen!
2012-06-22


Kjell & Ingela Nilsson ställde ut sin Arrax (C.Arraxboll) för domare Tord Lundborg på SSRK's utställning i Gränna den 17 juni. Resultatet blev ett Very Good och 3:e placerad i ukl.


Och kritiken lyder:

Ngt tunt nosparti,lite ljusa ögon. Vällagd skuldra,knappt förbröst.

Tillräckligt vinklad överarm, väl slutna tassar. Korrekta proportioner

Plant kors, mkt bra päls ,välvinklat bakställ.

Välgående!!!

2012-06-11


Den 9 juni avgjordes årets unghundsderby i Bjuråker. Ingela Karlsson och Jazzå (C.Jazz Live) avslutade grundomgången på fantastiska 98/100 poäng!! Efter semi- och sedan final slutade de på en mycket fin 4:e placering, på 133 poäng, blott 3 poäng från vinnaren!

2012-06-08


Göran Hansson och Demi (C.Demitasse) har sökt sig mot Småland, och deltagit i alla tre deltävlingarna i Smålandsmästerskapet. När resultaten (av varje ekipages två bästa resultat) sammanräknats, stod Göran och Demi som Smålandsmästare i Ekl med 170 poäng!!...och så har Cesar Millan varit i Sverige med sin show, och gissa vem som var hans veterinär på plats...???
Äntligen har webmoster tagit sig i kragen!! >>>Här<<< finns nu bilder från Kennellägret (Tack Jonas) !!

Det är säkert fler som har bilder i sina gömmor, maila dem gärna så lägger vi in dem i albumet!
2012-05-30


Nu finns bilder på valparna i ett eget album. Klicka här (länken finns även på valpsidan och i galleriet)!

Alla valpar är tingade!
2012-05-23


Ingela Karlsson och Mekko (C.Marimekko) var i Danmark den 19 maj, och gjorde sin första start på Officiellt WT. "Den där flatten från Sverige" gjorde en toppendebut, och vann med resultatet 90/100 poäng!!
2012-05-14


Lydnadsresultat!


Inger Åhman med sin lydiga Lydia (C.Corona) tävlade på lydnadsplan i Lund igår, den 13 maj. Av åtta startande ekipage i elitklass, var Inger & Lydia det enda ekipaget som lyckades samla ihop poäng till ett 1:a pris!!
Pinja

2012-05-13


Lite nya jaktprovsresultat igen!


Den 6:e april startade Kerstin Holm och Nsse (C.Non Stop) i öppenklass och fick ett 2:a pris!


David Petersson och Criollo (C.Criollo) startade i öppenklass i Lenhovda den 5 maj för domare Bengt Gustavsson. Husse rapporterar att Criollo tyvärr inte var helt spontan i alla upptag, men att de ändå är nöjda sitt 3:e pris.


Ing-Mari Lindh och Pinja (C.Pina Colada) startade i nybörjarklass i Orrefors den 12 maj, för domare B-G Landin. Tappade lite effektivitet under en del av söket, vilket resulterade i ett 2:a pris.

2012-04-20


VALPAR FÖDDA!


Den 19 april födde Cuba sina valpar.

Det blev tyvärr bara tre stycken, två hanar och en tik, men både valpar och mamma Cuba mår bra!
2012-04-20


Vi fyller på med resultat från förra helgen (14-15 april)!

Karin Lindh och hennes Stella (C.Stella McCartney) startade på SSRK Östras WT på Lidingö i söndags, och med siffrorna 18-19-18-16-18 placerade de sig som tvåa i ökl!!
2012-04-18


Det märks att säsongen är igång nu, för på sista tiden har det ramlat in lite resultat (webmoster har bara varit lite sen i starten...)


Ingela Karlsson startade både Jazzå (C.Jazz Live) och Mekko (C.Marimekko) i Danmark i helgen som gick. Jazzå fick sitt 1:a pris i nkl efter ett fint arbete med bra fart, fina avlämningar och mycket bra stadga. Mekko slutade som 3:e vinnare i Vinnarklass. Hon gjorde ett bra arbete men blev -enligt mattes utsago- rent olydig på vattenarbetet.


Ingelas duktiga Jazzå och Mekko


Uppsnappat från facebook :-) är att Karen Lisager och Leka (C.Burberry Touch) fick maxpoäng på och blev dagens bästa hund på Brugspröven i lördags!


Och så har Parfym-kullen fyllt ett år i helgen. Jazzå och Leka ovan firade på sitt sätt, och Azzaro (nedan) firade så här:


Azarro


Azzaro med sin födelsedagspresent!Eftersom webmoster är smålänning och har svårt med danskan :-) så tar hon sig friheten att helt enkelt kopiera Anne Daugaards facebookinlägg från den 6 april, där hon skriver: "Så har Santiago haft sin debut i DcH's B-klasse. 143 p uden at få mere end 7 sølle point med hjem fra sporene - så OK for resten men med plads til forbedringer. Og det er jo lig med MERE træning" om sin Santiago (C.Santiago de Cuba) Santiago har tidigare under våren gjort premiär på WT med 99 p/120 p!


Ing-Mari Lindh startade Pinja (Coatfloats Piña Colada) på Smålandsmästerskapets första WT i påskas. Hade hon läst på de nya provreglerna hade hon anmält till nkl, men startade nu i stället i ökl. Lite för svårt och med lite otur också, så blev det blott 43 poäng :-/ I lördags den 14 april gjorde Pinja däremot ett starkt MH på Jönköpings BK. Mentalbeskrivare var Birger Larsson.


Nu kan det mycket väl vara någon som är glömd, webmoster försöker snappa upp så mycket hon kan, men det är mindre risk för fel om ni skickar resultat och annat direkt till mig!
2012-03-19


Cuba har varit på ultraljud idag, och undersökningen visade att hon är dräktig! Läs mer under Valpar!


KENNELTRÄNING


Lördagen den 28/1 hade vi kennelträning hemma hos oss.


Ett ganska stort och tappert gäng från allt mellan Eksjö och Trelleborg slöt upp trots att det var en riktigt kall dag när Skånevädret dessutom visar sig från sin sämsta sida med bitande vindar.


Men med barmark och gott humör så fick vi ändå till en riktigt bra träning och alla hundar visade sig från sin bästa sida.


Träning avslutades med sedvanlig korvgrillning.
Sent på onsdagskvällen den 25/1 2012 fick vår älskade ♥ Extra ♥ somna in efter att ha blivit akut dålig.


Extra var en fantastisk hund, en stor och varm nallebjörn som hade ett hjärta av guld.


Hon var alltid lugn och älskade att kramas och alla barnens kompisar, även de som var hundrädda, älskade henne.


Hon har lämnat ett enormt tomrum efter sig men vi gläds åt alla fina minnen och alla år vi fick tillsammans och åt alla barn och barnbarn som lever vidare genom henne ♥

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved