~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

2009

Händelser och Resultat

Händelser från andra år finns här!

2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003

2009-12-26


Mekko löper och kommer att paras vid nyår!

----------


2009-12-16:

Kanske inte precis senaste nytt :-), men så här lite i efterhand bjuder vi på en bild från GB-valparnas kursavslutning i höstas.


----------

2009-12-11


Cubas valpar är födda!!

----------

2009-12-01


Never (C.Never Stop) och Marie Torstensson har gjort sitt första ordinarie viltspårprov med resultatet 1:a HP! Dessutom bäst av alla 18 hundar!

----------

SJCH Coatfloats Marimekko!!


Duktiga Mekko med sin duktiga matte Ingela Karlsson, har den 18 november erövrat

den finaste titeln av dem alla! Och detta blott 25 dagar efter sin första Elit-start!!


Med godkänt Praktiskt prov på Hanaskog för Bosse Ferm titulerar hon sig numera

SJCH Coatfloats Marimekko!


Grattis till en fantastisk jaktprovssäsong och till ert nya, fina jaktchampionat!!

----------

2009-11-15


Mekko (C.Marimekko) och Ingela Karlsson placerade sig som trea i elitklass på WT i Halmstad, på finfina 95 poäng!

----------

2009-11-12


Never (C.Never Stop) och matte Marie Torstensson gjorde idag anlagsprov Viltspår, och blev godkänd med full pott, 42/42 poäng!!

----------

2009-11-11


Cuba har ultraljudsundersökts, och det är konstaterat att hon är dräktig!!

----------

Inger & Lydia


Maria & HasselOch idag dags för WT i Arrie. Maria Wendeler var i farten igen, denna dag med Hassel (C.Chocolate Hazel) där de vann Nkl!! Lydia (C.Corona) och Inger Åhman startade i Ökl och även de vann sin klass!!

----------

2009-10-31


Resultat


Jaa, vad säger man!?! Helt otroligt bra!! Mekko (C.Marimekko) och Ingela Karlsson, tog idag ett 1:a pris i elitklass i Gränna. Detta var hennes tredje 1:a-pris på tre starter och på två helger!


"Bara" ett praktiskt prov kvarstår nu innan den åtråvärda SJCH-titeln pryder henne namn!!

----------

2009-10-26

2009-11-08


Ny helg, nya resultat :-)


I lördags var det utställning i Åstorp, och Bailey (C.Caffe Bailey) och Maria Wendeler fick en 1:a i jaktklass, och blev reserv i konkurrensen!


Ingela & Mekko FM 2009

Makalösa Mekko (C.Marimekko) och Ingela Karlsson gjorde det igen!! Dagen efter det första 1:a-priset i elitklass, åker de ut och gör det igen!!


Alltså ytterligare ett 1:a pris i elit på jaktprovet i Halmstad 25 oktober!----------

2009-10-24Anthon (C.,Anthon Berg) med husse Jonas Eriksson startade på jaktprov i Tollarp den 22 oktober. Resultatet blev ett 1:a pris i nkl!!


och...


Duktiga Mekko (C.Marimekko) tog med sin matte Ingela Karlsson till Bromölla på jaktprov den 24 oktober, och tog även hon hem ett 1:a pris, och detta på första (svenska) elitstart!----------

2009-10-13


Mekko (C.Marimekko) var tillsammans med matte Ingela Karlsson på Bornholm helgen 10-11 oktober. På lördagen var det utställning, och Mekko fick där ett 1:a pris. På söndagen startade de i vinnarklass, och Mekko tog sig till finalen på tredje bästa poäng! I finalen klättrar de sedan ett pinnhål och placerar sig som 2:e vinnare!!

----------

2009-10-05


Cuba löper!! Planerad valpning vid Lucia, och leverans i februari.

----------

2009-10-05


Den 3 oktober var det ny jaktprovsstart för Demi (C.Demitasse) och Göran Hansson. Liksom förra helgen sätter de ett 1:a pris, och tar steget upp i Elitklass!!

----------

2009-10-01


Den 27 september var det dags för Demi (C.Demitasse) och husse Göran Hansson att kamma hem ett 1:a pris i ökl på jaktprovet i Växjö. Han fick inte bara "ett förstapris" han fick klassens enda förstapris!


Samma dag var Stella (C.Stella McCartney) och matte Karin Lind i farten, på A-prov och blev godkänd kkl!

----------

2009-09-20

Jaktprovsresultaten väller in :-)


Stella (C.Stella McCartney) och hennes matte Karin Lind, startade i ökl i Eskilstuna i söndags (13 september). Stella gjorde ett jättebra jobb, men lite slarviga avlämningar böjde ettan till ett 2:a pris.


Eisak (C.Eisak Megaflyer) och matte Gunilla Ivarsson tog hem ett 1:a pris i elitklass i Borås i går (19 september)!!!


Mekko (C.Marimekko) tog med sin matte Ingela Karlsson, med till Norge för start i elitklass. Efter ett tufft prov, som bl a innehöll en en timme lång walk-up på en myr, så slutade det med ett 3:e pris.

----------

2009-09-13

Ytterligare en lyckad jaktprovshelg!!


Fyra Coatfloat-ekipage for igår iväg till Danmark för jaktprovsstart. Och med i bagaget hem fanns inte mindre fyra förstapris!!

Coffie (C.Caffe Latte), och Tina Weberg, Chanel (C.Chanel) och Carina Reinhold samt Bailey (C.Caffe Bailey) och Maria Wendeler, fick varsin 1:a i öppen klass, och Hassel (C. Chocolate Haxel) och Maria Wendeler fick sin 1:a i nkl!!


I helgen startade också Demi (C.Demitasse) och Göran Hansson, i Arrie, och fick en 3:a.

----------

2009-09-06

Helgens jaktprov har gett fina resultat!!


Mekko (C.Marimekko), äg. Ingela Karlsson, tog sitt sista 1:a pris i ökl och kliver nu upp i elitklass!

Tella (C.Nutella), äg. Eva Lundqvist, gjorde en tjusig jaktprovsdebut och slog till direkt med ett 1:a pris nkl!

Maria Wendeler startade båda sina hundar, och det blev ett 3:e pris i nkl till Hassel (C.Chocolate Hazel) och ett 1:a pris i nkl till Bailey (C.Caffe Bailey).

----------


FM 2009


Efter lördagens grundomgångar i årets Flatmästerskap, stod det klart att Jonas & Anthon (C.Anthon Berg) och Kjell & Cino (C.Cappuchino) hade tagit sig till söndagens finaler i ukl resp ökl!


Jonas och Anthon kom tyvärr inte till start i finalen, då Anthon blev sjuk :-(


Kjell har gjort ett alldeles strålande FM, och slutade på hedrande 4:e placering i ökl med Cino, och 3:e placering i en tuff veteranklass med Enzo! (C.Enzo Megaflyer)!!

----------

Stella, C.Stella McCartney, med matte Karin Lindstartade helgen 25-26 juli på FRK Östras workingtest. Efter full pott på dubbelmarkering på land, och bästa poäng på sökrutan, så tog de hem en 2:a placering i ökl!

----------


OBS!! Kennelträningarna på Annlund ändras till ONSDAGAR klockan 17-20. Då har vi hela anläggningen för oss själva! Priset är 50 kr och föranmälan till oss krävs, som tidigare.


----------

På Smålandsträffen i Osaby 2009 slog Kennel Coatfloat till med Grand Slam och de duktiga halvsyskonen med Wirus som mamma vann de båda högsta klasserna.

Lennart Nordin och C. Fly With a Carpet ”Carpe” vann Elitklassen och Göran Hansson med C. Demitasse ”Demi” vann Öppen klassen. Stort Grattis!!!!

----------

Bilder från första kennelträningen på Annelund! Träningen började i sol, men slutade i regn och åskväder...----------

TV-kändisar


På Sydnytt sändes den 12 juni ett inslag från djursjukhuset i Helsingborg igen. Patient i inslaget var Coffie som var på ultraljud. Klicka här för att se inslaget.

----------

Debut i lydnadsklass elit


Vi fick ett dubbelt andra pris i elitlydnad i går. Hade förstås siktat på två första pris. Men vi startade som 1:a, det var blött och ruggigt och mycket trafikljud men vill inte skylla på allt detta, för det uppvägdes av att domaren var snäll och provet bra upplagt!


Inger med Lydia (C.Corona)

----------

Koffi (C. Latte Inferno) med matte Lena Orre har startat i lydnadsklass 1 och fick ihop 171 poäng, och ett första pris. Detta var deras tredje första pris, och Koffi titulerar sig numera LP1 Coatfloats Latte Inferno!

----------

Kavu (C.Esprit) med husse Martin Andersson har varit ute på tävlingsbanan igen. Den 5 juni 2009 tog den 176,5 poäng och ett nytt förstapris i lydnadsklass 1.

----------

Utställning i Hasslarp


Göran & Saga


Anton och Hassel

Eva & Tella


(C.Hazel) med matte Maria Wendeler, Tella (C.Nutella) med matte Eva Lundqvist, Anton (C.Anthon Berg) med husse Jonas Eriksson, samt Saga (C.Cohiba) med husse Göran Funck. Alla var de med på utställningen i Hasslarp 30-31 maj 2009. Hassel, Anton och Tella fick varsin etta, och Tella blev 4:e bästa tik i unghundsklassen.

----------

Mekko (C.Marimekko) med matte Ingela Karlsson startade på WT i SSRK Halland Syd den 16 maj, och fick ihop 97 p av 100 i ökl och vann! Hon fick också dagens högsta poäng och blev domarens val på en station, en enkelmark, för hennes koncentration och fokusering. Riktigt roligt!!

----------

Jaktinternat 9-10 maj


Så var det äntligen dags för jaktinternatet med instruktören var Annika Christiansen från Danmark. Annika äger och för den duktige Bob, DKBRCH DKJCH NJCH Reltub Black Velvet, som är pappa till Design- och Chokladvalparna.


Vi var 13 hundförare och 16 hundar (?), indelade i en grupp för ukl/nkl-nivå och en grupp för ökl/ekl-nivå. Jag var med i ukl/nkl, och vi började med att prata om och prova inlärningsövningar i närsök. Något som jag tror att de flesta av oss var lite osäkra på. När hundarna fått göra närsök, gjorde vi markeringar in i samma område och skickade växelvis in från olika håll.


Sedan var det dags att ta tag i lydnaden på våra hundar. Eller snarare bristen på lydnad. Vårt pass avslutades med en "gå-fot" övning med stopp, kast och apportering förbi hela gruppen, och det var koncentrationskrävande för både hundar och förare :-) Efter lunchen var det dags för ökl/ekl, men vi andra var förstås med och lyssnade och tittade och sög åt oss allt vi kunde. Deras pass fick börja med gå-fot-övningen, och sedan jobbade de med stoppsignaler, först vid land och sedan vid vatten.


På söndagen började vi med ukl/nkl igen, lydnad/stadga och apportering som belöning. Därefter en övning vid vatten där hunden trots dragningen till vattnet skulle hämta en apport på land innan belöningen blir att hämta en på vatten. Ökl/ekl-hundarna började också med lydnad/stadga och gjorde sedan en övning med skott och markering. Samma nedslagsplats och hundarna skickades från olika håll och längre och längre avstånd. Vi satt bredvid och tittade på, och fick en alldeles utmärkt skott-träning på köpet. Hedvig tittade till på de första skotten, och sedan lade hon sig ner vid ryggsäcken och sov förbi de andra 35 skotten.... :-) Som avslutning på helgen hade vi en liten frågestund, sittandes i solen på en idyllisk grön äng.


Vi har haft en mycket nyttig, tankeväckande och inspirerande helg, med finfina marker, toppen boende, god mat och trevligt umgänge. Vi hoppas att det blir en uppföljning så småningom!! Fast då vill vi ha lite mindre bil-trubbel! Det räckte så gott den här gången, med nedhängade och släpande avgassystem och inlåsta nycklar. Om någon undrar hur mycket glas det blir på en liten, liten, liten ruta, så är vi några som kan berätta det!!!


Tusen Tack Tina och Björn för allt fixande och trixande, och tack alla "med-interner" för en mycket trevlig helg!


Ing-Mari och Hedvig

----------

Kavu (C.Esprit) med husse Martin Andersson gjorde den 1 maj debut i akl spår. Och en finfin debut också! 270,5 poäng, uppflyttad och dessutom klassvinnare!!

----------

Har haft turen att komma med på två av vårens tre öppenklass-jaktprov inom 2-3 timmars köravstånd. Det är en timme innan sängdags på fredagskvällen och Lydia börjar halta. Vi somnar men jag vaknar vid midnatt och kör upp Lydia och kollar henne men hon är fortfarande är halt. Kan sen inte sova innan det är dags att stiga upp kl. 04.30. Fick för mig att känna högre upp, i Lydias armhåla, än då jag undersökte hennes ben i går, och där sitter en fästing! Med den borttagen slutar hon genast att halta. Vi kör iväg till Stensnäs i Blekinge.


Provet börjar med ett sök, ena hunden i ett blött område med kaveldun (tuffare än vass), och den andra samtidigt i en otroligt stenig sluttning åt andra hållet. En markering kastas in i vardera söket först. Lydia fick den blöta sidan. Hon hade till en början svårt att slå om från markering till sök, men när hon fattat det hela tog hon in fågel som hon aldrig ens snusat på tidigare; skrakar som lär ska vara lite extra läskiga och andra ”okända” arter som vigg. Jag blev så glad när hon spontant tog in allt hon stötte på i det tunga söket! Men sen kom bakslaget. En dubbelmarkering över en vik som Lydia normalt skulle ha älskat blev till en mardröm. Mitt i viken satt en andholk på en påle. Såg antagligen ut som ett jättestort huvud. Alla hundar utom en reagerade på den och den fick namnet ”utomjordingen”. Men de flesta hundarna vågade ändå passera till slut. Det gjorde inte Lydia.


Därefter var det en dirigering ganska nära markeringarna till en vassrugge. Jag fick ut Lydia en bit, men hon hade fortfarande markeringarna kvar i vattnet och trots att dom låg ”farligt” till så lockade dom. Där var nollan ett faktum. Vi fick ändå fortsätta och Lydia gjorde en klockren dubbelmarkering på land och en dirigering till vilt bakom halmbalar med ett linjetag och en vänsterdirigering, där andra hade en del stopp och snurr mot dubbelmarkeringshållet. Och hon hade bra fotgående hela tiden. Sen slutade provet med sök på motsatt sida. Och det gick lika bra som det första. Ett roligt upplagt prov med rättvis och krävande domare, Janne Stihl, var över för vår del och jag var trots allt rätt nöjd. Efter provet fick jag hjälp med träning vid utomjordingen, men det gick inte att övertyga Lydia att simma i närheten av den. Kom hem i 19-tiden.


Nästa morgon var det dags för prov i Örtofta, vid Kävlingeån. Lydia fick ta ett par dopp vid parkeringsplatsen för att jag skulle kolla att gårdagens vattuskräck inte satt i. Det gjorde den inte. Hon kastade sig villigt i vattnet både på en kort markering och en kort dirigering.


Även det här provet var krävande. Det startade med två dubbelmarkeringar från båt för den ena hunden. När den var på väg in med sista apporten sköts ett skott mot en dirigering rakt över ån för den andra hunden. Många hade svårt att överhuvudtaget få ner sina hundar i vattnet på dirigeringen och två knallade mot dubbelmarkeringarna, så det blev ett mycket snabbt prov eftersom största svårigheten låg först. Lydia och jag startade i sista par. Vi fick vattendirigeringen före markeringarna. Hon gjorde det jättebra tills hon kom upp på land på andra sidan. Då lyfte hon ena tassen och domaren trodde hon blivit stucken eller skuren. Jag hade andra misstankar. Hon kom in fint med apporten. Vi undersökte benet men där syntes ingenting.


Hon hade sen kanonfart mot markeringarna, men när hon dök upp inom synhåll igen var hennes mun tom. Efter väääldigt många ord lyckades jag få henne att hämta in bägge apporterna. Domaren sa att vårt pris nu hängde på en skör tråd, men vi fick fortsätta. Under förflyttningarna märkte jag hur Lydia hela tiden undvek att gå på nässlor så fria följet blev inte alls så fint som i går. Så följde en upprepning av första momentet fast på land: Lydia fick dirigeringen först igen. Hon sprang på bra ut vinklade in mot vittringen men sen hängde hon över viltet och provade även att gå till det andra innan jag fick henne att ta den första kråkan. Här var ännu en nolla ett faktum. Vi fick ta hem en markering och ett sökvilt som tröst.


Även här var det en mycket trevlig och rättvis domare, Anita Norrblom, som dock var lite generad att det blev så många 0:or. Liksom i förra provet blev det endast ett 1:a-pris, denna gången till en labbe. I går gick enda 1:a-priset till ”våra egna” Ingela och Mekko! Mycket starkt!


/Inger

som numera hatar nässlor och tror att den enda möjliga tävlingsplatsen framöver kommer att vara en välskött appellplan, men ack så trist!

----------

Mekko (C.Marimekko) med matte Ingela Karlsson startade på jaktprov den 18:e april och tog hem ett 1:a pris i ökl!

----------

Bailey (C.Caffe Bailey) och Hassel (C.Chocolate Hazel) med matte Maria Wendeler startade på inoff.jaktprov på Järavallen den 5:e april. Bailey tog hem ett 1:a pris och Hassel fick ett 3:e pris!Bailey tog hem ett 1:a pris.............................................och Hassel fick ett 3:e pris

----------

2009-04-13

Både Coffie och Cuba har undersökts med ultraljud. Tyvärr visade undersökningen att Cuba inte hade några valpar i magen. Coffie är däremot dräktig, och valparna beräknas komma vecka 19.

----------

Kavu (C.Esprit) med husse Martin Andersson blev den 10/4 Klubbmästare i lydnadsklass 1, på Ängelholms BK. Detta med ett förstapris på makalösa 192 poäng!!

----------

Hedvig (C.Las Cabrillas) med matte Ing-Mari Lindh har den 10/4 gjort sin första funktionskontroll, som räddningshundar måste göra. Hedvig jobbade på under hela dagen och gjorde både sin förare och domaren mer än nöjda. Hon blev därmed fortsatt godkänd för ev. insatser.

----------

Hedvig (C.Las Cabrillas) med matte Ing-Mari Lindh har efter en lång tävlingsvila gjort ett nytt försök med lydnadsklass 2 i Växjö idag (4/4) Stötestenen "Rutan" ställde till det i vanlig ordning, och förstapriset uteblev. Det slutade med en 2:a pris och 147,5 poäng.

----------

Givetvis kommer ni ihåg TV4-Nyheternas inslag om bl a Cuba och Gottfrid? Här finns ytterligare en film om reproduktionsteamets arbete på Helsingborgs Djursjukhus :-)

----------

På Kennelträningen lördagen den 28 mars kom ett stort gäng träningssugna Coatfloatare! Vårproven står och bankar på dörren och hundarna behövde sig en genomkörare. Träning med vilt och bössa gör man alltför sällan.


----------

Kavu (C.Esprit) med husse Martin Andersson har debuterat i lydnadsklass 1. En nolla på ställande kostade tyvärr förstapriset, men de hamnade ändå på totalt 155,5 p och ett 2:a pris!


----------

En vanlig dag i en räddningshunds liv...


Vii har varit på träningshelg 20-22/3 och temat var hantering. Bilden ovan togs under en hanteringsövning, där hunden hämtades, hanterades och skickades på sök, utan att matte fick vara i närheten! Hanteringen är som synes inget problem för Hedvig... Och givetvis är det bra om man lätt och smidigt kan langa över hunden över en hög mur (nedan). (Behöver räddningshundmatten tala om att hon är tacksam för sin hunds storlek???)

Ing-Mari

----------

Erik (C.After Eight) med matte Gunilla Ivarsson har varit ute i spårmarkerna, och blivit godkända i Akl spår, samt uppflyttade till Lkl. Inte nog med det, de kammade hem vinst i klassen, bland 15 tävlande ekipage!


----------


TV4 Nyheterna (Malmö) har gjort ett inslag från Helsingborgs Djursjukhus, och gissa vilka som är med?? Cuba och Gottfrid!! Jaa, och dessutom glimtar av matte Tina och Husse Lennart också förstås :-) Följ länken för att se inslaget, som kommer 2.10 in i nyhetssändningen! http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=739114Demi (C.Demitasse) skickar en härlig hälsning från vintersemestern!!

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved