~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

2007

Händelser och Resultat

Händelser från andra år finns här!

2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003

Coatfloats Chanel med matte Carina Reinhold var på SSRK's utställning i Åstorp och "vänstervarvade" den 10/11. Resultatet blev ett fint 1:a pris i UKL.

-----------------

Coatfloats Corona med matte Inger Åhman debuterade i Akl spår den 10/11. Och vilken debut! Med 283,75 blev det ett förstapris, uppflyttning och dessutom vinst i klassen, som hade 15 deltagare!!

-----------------

Elva svarta valpar födda natten mellan 7-8 november!! Läs mer i bloggen. Bilder kommer snart! 


-----------------

Stella berättar...


På ett fint område i närheten av Uppsala hölls höstens WT i flatklubben östras regi den 4/11. Upplagt liksom FM i år med att varje ekipage gick runt med en skytt och man hade en tid då man skulle starta. Pga orutin och lite annat smått o gott hölls inte tidplanen men efter lite intrimning är nog "Halmstad-modellen" en riktigt bra form av WT-upplägg. 


Här är Stellas resultat m kommentarer :


Ruta 1: Närsök i skogsterräng    Fotgående bakom skytt till startplatsen   Ett stooort område för att vara närsök , och vi som har tränat närsökssignal precis runt om Stella där hon har suttit. Jag har även skickat henne framåt en liten bit , blåst stopp , men då har bollarna/apporterna legat inom nära område allihopa. Hon började kanon och hittade de två första väldigt lätt o fort , men sedan visste jag inte riktigt hur jag skulle göra och Stella tog saken i egna händer kan man säga! Både för djupt o brett men jag ville inte hålla på och blåsa sönder henne så att efter att ha stoppat henne några gånger och visat henne in i området lät jag det vara. Poäng 14


Ruta 2: Markering och linjetag. Fotgående bakom skytt. Enkelmarkering och när hunden var på väg in lades en apport på samma ställe som sedan skulle in som ett linjetag. Detta löste hon jättefint. Bra fotgående, spikade markeringen , kom lite snett på linjetaget men hon stannade vid signal och tog anvisad riktning. poäng 19


Ruta 3: Fotgående bakom skytt. Två enkelmarkeringar som såg lätta ut (och så har man än en gång varit på prov där momenten ser jättelätta ut men som det sedan visar sig kan vara svåra!) Korta avstånd men den första skymdes lite av ett träd.Hamnade framför ett stenröse men Stella sprang lite vid sidan av det och kom upp på ett område där det visade sig ha hamnat många apporter.  Och hon med sin dammsugarnos var ju tvungen att sniffa ordentligt precis överalllt! I och med detta låste hon sig fast helt i detta område och jag kunde bara stå och se hur hon nosade in alla doftpartiklar medans hennes apport låg framför henne några meter. Till slut kallade jag in henne närmare mig och då fann hon den.   Den andra markering hamnade bakom en liten kulle och där såg jag inte riktigt vad hon gjorde men helt klart så spikade hon den inte. Enl funktionären betedde hon sig ungefär som på den först kastade. Efter en stunds sniffande insåg hon väl att alla dofter inte betydde att det låg någon dummie under löven , hon kanske lyfte blicken och då fick hon syn på apporten hon skulle hämta. Mkt bra fotgående och lugn o fast i skott. Poäng  9


Ruta 4: Dubbelruta. Två enkelmarkeringar först. Likadant här fotgående bakom skytt, skott och kast, lugn o fin i skott, mkt fort ut, snabbt upptag MEN sedan upptäckte Stella att här luktar det ju också himla intressant överallt! Så hon var ju tvungen att ta några vändor runt och insupa goda dofter. Ingen snabb inleverering alltså! Markering två utan skott ungefär likadant som nr ett. Linjetag som inte var särskilt långt. Stella var laddad att gå iväg på "ut" vilket hon också gjorde, men redan efter några meter lockade alla dessa doftpartiklar hennes näsa igen och hon var bara tvungen att vika av från linjen och kolla lita runt om. Dumma hund - in till matte så gör vi om och naturligtvis går det helt galant andra gången! Poäng 15 och 13


Totalt 70p  och ingen placering att skryta med men jag var ändå mkt glad då avlämningarna som vi tragglat en hel del med fungerade mkt bra! Och tänk vilka bra lösningar man kommer på i efterhand hur man skulle betett sig.  Men mer erfarenhet fr WT kommer kanske matte kunna hjälpa till lite bättre!Måndag 5/11 : and och fasanjakt m husse o Ullis

Så var det dags för jakt igen och Ullis slet som vanligt hårt och utförde ett mycket bra apporteringsarbete. På sista såten fick Stella komma ut och sitta i lugn och ro med husse och titta på skyttet , alla fåglar som föll och de andra hundarnas arbete. Men på slutet fick hon faktiskt några apporter. Hon var jätteduktig och var helt fokuserad på en and som hon fått tillåtelse att hämta och trots att det föll fågel i närheten av henne brydde hon sig inte om dem utan hämtade den som skulle in. Duktiga lill-tjejen! Som belöning fick hon då hämta en som hade ramlat i närheten.


Sedan var jakten slut för hennes del och nu har vi nya fina änder här hemma och träna med och matte o husse har fasan till middag!  En bra helg med nya saker att träna på , lite mer erfarenhet för matte och god mat att äta - kan det bli bättre!?

-----------------

Coatfloats Eisak Megaflyer med matta Gunilla Ivarsson har varit ute på elitklass jaktprov x 2 i oktober. Båda proven slutade med fina andrapris, men förstapriset hänger i luften så vi väntar spänt på nästa start.

-----------------

Coatfloats Fly With Seaguls med matte Kerstin Holm tävlade högre klass sök i Hässleholm den 13 oktober. Med 515 poäng blev de uppflyttade till Elitklass!!

-----------------

Danskt Jaktprov!


Den 16 september var vi några Coatfloatare som åkte till danska Gadevang för att pröva lyckan på jaktprov. Provet var jättetrevligt. Alla var hjälpsamma och miljön var en härlig bokskog. Om Lydia först: Hon gjorde något som jag inte i min vildaste fantasi hade väntat mig. Hon knäckte en duva. Nu har jag tränat vilt så bra att hon gått från att nobba till att vilja ha det för sig själv! Det var ju tråkigt för betyget (0), men jag kände mig ändå nöjd. Hon var (för) het i fotgåendet och hade jättebra fart på söket. Vatten- och landmarkeringarna klarade hon också bra trots att landkastaren kastade fågeln rakt upp och fick fly för att inte få den i skallen. 


De andra från Coatfloat klarade sig mycket bättre; vår syrra Demi fick ett 1:a pris och både Göran och Demi fick massor av beröm av domaren! Även Tina med Coffie och Kjell med Cino tog ett 1:a pris med bravur. Så nu har också Tina och Coffie tagit 1:a pris på första provstarten! Carina med Chanel fick ett 2:a pris för Chanel såg inte landmarkeringen. Alla vi startade i nkl. Björn och Cuba startade i ökl och fick ett 2:a pris. Det provet var förlagt på ett annat ställe så vi kunde inte se dem i aktion, tyvärr.


/Inger & Lydia

-----------------

Coatfloats Chanel med matte Carina Reinhold  gjorde om Cinos bedrift från förra helgen, genom att den 1 september på sin första jaktprovsstart, kamma hem ett 1:a pris på Lärkesholm. Carina och Håkan blev så rysligt glada, så de åkte hem och gifte sig dagen därpå. (Eller om det kanske var planerat tidigare....?) Stort GRATTIS till både förstapris och giftermål!


-----------------

Coatfloats Demitasse och husse Göran Hansson lyckades inte riktigt lika bra, men kom dock hem med ett tredjepris! Nästa gång ska ni se att det sitter!

-----------------

Coatfloats Cappuccino med husse Kjell Nilsson startade i NKL på Skedhults jaktprov den 25 augusti. Han lade ribban högt för Kaffevalparna med ett 1:a pris på allra första starten! Mycket bra gjort!!

-----------------

Resultat från Flatmästerskapet (bättre sent än aldrig...)


Unghundsklass (49 startande, max poäng 80 i grundomgång)

Plac. 8: C.Mulberry & Helena Siller - 66 poäng + 10 i finalen!

Plac. 10: C.Caffe Latte & Tina Weberg - 65 poäng

Plac. 13: C.Chanel & Carina Reinhold - 61 poäng

Plac. 15: C.Cappuccino & Kjell Nilsson - 55 poäng

Plac. 22: C.Stella McCartney & Karin Lind - 47 poäng

Plac. 23: C.Caffe Mocca & Jennie Bengtsson - 46 poäng

Plac. 31: C.Marimekko & Ingela Karlsson - 38 poäng

Plac. 38: C.Espresso Freezer & Annica Pålsson - 34 poäng


Nybörjarklass (86 startande, max poäng 80 i grundomgång)

Plac. 40: C.Demitasse & Göran Hansson - 42 poäng

Plac. 50: C.Las Cabrillas & Ing-Mari Lindh - 35 poäng


Öppenklass (76 startande, max poäng 80 i grundomgång)

Plac. 43: C.Cubana & Björn Weberg - 34 poäng


Elitklass (47 startande, max poäng 80 i grundomgång)

Plac. 24: C.Enzo Megaflyer & Kjell Nilsson - 45 poäng

Plac. 25: C.Fly With Eira & Pål Bådsvik - 43 poäng

Plac. 27: C.Enjoy Gucci Megaflyer & Carina Reinhold - 42 poäng

Plac. 37: C.Eisak Megaflyer & Gunilla Ivarsson - 29 poäng

Plac. 46: C.El Basso Megaflyer & Stig-Arne Nyman - 15 poäng

-----------------

Sommarträffen


I lördags, den 14/7, var det dags för FRK Smålands Workingtest Sommarträffen i Markaryd. Av 45 startande hundar bar hela 10 stycken "förnamnet" Coatfloat. Onekligen mycket roligt!!


WT bestod av fem stationer; en med dirigering på vilt, en markering i en vattenkant där hundarna fick springa en bit i vattnet för att sedan simma ut sista biten (i alla fall i nkl, jag tror att det var liknande i övriga klasser). En dirigering med störningsapport, ett ganska svårt sökarbete som var lika i alla klasser samt en station med walkup. Det blev blandade resultat, men totalt sett gick det riktigt bra för "våra" hundar!!


Nybörjarklass (21 startande)

Plac.2: C.Capuccino & Kjell Nilsson - 87 poäng. Cino tilldelades också Duckfinders VP till bästa Smålandsägda hund!

Plac.4: C.Caffe Latte & Tina Weberg - 82 poäng

Plac.9: C.Caffe Mocca & Jennie Bengtsson - 69 poäng

Plac.10: C.Stella McCartney & Karin Lind - 67 poäng

Plac.12: C.Las Cabrillas & Ing-Mari Lindh - 60 poäng


Öppenklass (15 startande)

Plac.14 C.Cubana & Björn Weberg - 49 poäng


Elitklass (9 startande)

Plac.2 (efter finalomgång!): C.Eisak Megaflyer & Gunilla Ivarsson - 89 poäng

Plac.6: C.Enzo Megaflyer & Kjell Nilsson - 64 poäng

Plac.7: C.Fly With a Carpet & Lennart Nordin - 62 poäng

Plac.8: C.El Basso Megaflyer & Stig-Arne Nyman - 59 poäng


Tack alla för trevligt sällskap hela dagen, och Grattis till alla fina resultat!!

-----------------

Handlerkurs 


På Sveriges Nationaldag den 6/6 var vi ett gäng Coatfloatare som under proffsig ledning av Camilla Jakobsen fick lära oss allt om utställningens ädla konst.


Camilla lärde oss verkligen att ta fram hundens förtjänster och hur viktiga detaljerna är. Vi fick också individuell rådgivning om hur vi ska visa och trimma vår hund. Att det kunde vara så jobbigt med utställning var vi nog inte många som visste och vi var många trötta hundar och förare på kvällen.


STORT TACK till Camilla!!! Du är en klippa!!

-----------------

Coatfloats Las Cabrillas "Hedvig" med (stolt) matte Ing-Mari Lindh genomförde den 17/6 IPRHFU, slutprovet för räddningshund, i Götene och blev Godkänd! 

-----------------

Coatfloats Caffe Mocca  med matte Jennie Bengtsson debuterade i Lydnadsklass 1 i Åstorp den 10 juni. Resultatet - efter lång väntan i värmen - blev 108 poäng och ett 3:e pris.

-----------------

Coatfloats Corona "Lydia"  med matte Inger Åhman var i tävlingssvängen igen den 6 juni -07. Denna gång tävlade de i Lydnadsklass 2, och fick även där ett 1:a pris, på 162 poäng!

-----------------

Coatfloats Caffe Latte "Coffie", äg. Tina Weberg äntrade utställningsringen i Hasslarp den 3 juni -07, och fick med sig 1 ukl därifrån. Domare var Kurt Nilsson. Läs hela kritiken på Coffies egen sida.

-----------------

Kennellägret  den 19-21 maj var som vanligt på Hjelmsjövik och i tre dagar åt, tränade och tävlade vi och umgicks i goda vänners lag. Läs mer under Kennelläger!

-----------------

Coatfloats Corona "Lydia"  med matte Inger Åhman  startade Lydnadsklass 1 den 13/5-07, och fick ett 1:a pris på 164 poäng!

-----------------

Coatfloats Cohiba "Saga" med husse Göran Funck debuterade på officiellt jaktprov i Halmstad den 21/4. Tyvärr räckte det inte riktigt till ett 1:a pris, men dock till ett 2:a pris!


-----------------

Avkommebeskrivning


Lördagen den 14/4 gjordes en avkommebeskrivning på "Kaffekullen", dvs efter SJCH Hinnareds Älton John och Coatfloats Extra Megaflyer. Testledare var Inger Karlsson, Kennel Micawber och Annette Bennvid. Alla 9 "valpar" ställde upp och kom och det var en härlig dag vi fick tillsammans med alla hundar, ägare och även mamma Extra & morfar Eilert som var med. Vädret kunde ju knappast varit bättre, en underbar vårdag med över 20 grader!


Testresultatet var lysande! Idag gör man inte längre någon sammanfattning på kullens helhet men om jag försöker referera till Inger & Annettes så kan man väl sammanfattningsvis säga så här om kullen: En kull där alla hundar är tysta och visar stor jaktlust, stor samarbetsvilja och är helt spontana. De flesta hundar är nästan snabbare in med apporterna än ut.....  Härligt va?!!

-----------------

Den 15/4-07 var Sigge (Coatfloats Fly With Seaguls) och Kerstin Holm ute och tävlade sök, och blev uppflyttad till HKL med 530 poäng!


-----------------

Coatfloats Fly With Eira med husse Pål Bådsvik

Norsk Retrieverklubbs centrala jaktkommitté, korar varje år "Årets bästa jaktretriever". Kommittén placerar de tre bästa hundarna varje år, utifrån de tre bästa jaktprovsresultaten under säsongen. Både A och B-prov gäller, samt placering i NM.


För jaktåret 2006, kom Eira på en mycket hedrande 2:a plats, med 58 poäng!

-----------------

Coatfloats Fly With Eira med husse Pål Bådsvik


2007-03-23

2:a pris Ekl Jaktprov

Domare Reine Hansson-Sverige och Trond Gjøtterud-Norge


2007-03-24

1:a pris Ekl Jaktprov, placering 4:a

Domare Erling Skotner-Norge og Phil Wagland-England


2007-03-25

2:a pris Ekl Jaktprov

Erling Skotner og Reine Hansson

-----------------

Stadgeträning och tränings-jaktprov


Söndagen den 25/3 stod först FRK Skånes träning på schemat hemma hos Tina & Björn. Temat var lydnad och stadga. Här bjöds vi - även jag som är icke-skåning -  på mycket och bra stadgeträning. Boll- och dummyregn, en rävsvans i flexikoppel, apportering i stort sett framför nosen på annan hund osv. Det moment som vållade mest bekymmer för hundarna (och förarna) var dock att strunta i en dummy kastad i vatten, och istället komma på en vanlig inkallning. Flertalet hundar var blöta efter den övningen ; )


Efter FRK-träningen så väntade ett träningsjaktprov för oss valpköpare. Förutom Kajsa och Cuba så var hela Cigarrkullen på plats, och deltog i provet gjorde också Kjell med Cino. Elsa, Mocca och Frasse gjorde valda, lämpliga delar : ) Det började med två enkelmarkeringar där den ena hamnade i en liten damm. Därefter ett linjetag, en enkelmarkering på vatten och ett närsök med två vilt. Sedan ett sök i ett ganska djupt område, med fem vilt. Efter sökuppgifterna var det passivitet under nästa hunds landmarkeringar. Ungefär som vilket jaktprov som helst alltså.


Resultatet?? Ja, det var väl blandat. Någon gjorde ett gott jobb, någon hyfsat och någon halvkass och dessvärre även någon helkass... Men detta var en väldigt nyttig erfarenhet för oss, och jag tror att vi alla hade en del att tänka på när vi satt i våra bilar på väg hem på eftermiddagen. Personligen kände jag mig visserligen väldigt besviken över resultatet, men jag är samtidigt nästan lättad över att ha fått ett skäl att dra i handbromsen när det gäller vårens provverksamhet. Ibland vill man mer än man hinner, klarar och orkar.


Tusen tack för en nyttig och tankeväckande, och dessutom fantastiskt solig dag : )


/Ing-Mari och Hedvig

-----------------

Kennelläger 

På torsdagen innan kennellägret (17/5) ska Örkelljunga Brukshundklubb ha en uppvisning och undrade om vi ville vara med och visa upp våra jakthundar. Det behövs allt från nybörjarhundar till elithundar.


Om vi är intresserade av att komma dagen innan och vara med på uppvisningen så BJUDER Jennie (Mocca) på den extra övernattningen på Hjelmsjövik. Om du vill vara med så är det viktigt att du hör av dig så fort som möjligt så att ÖBK hinner få besked. Anmäl till oss!


Tina & Björn

-----------------

Semester


Vi har turen att ha en kompis som har hus i Hua Hin och som är snäll nog att låta oss utnyttja det varje vinter. Huset är en villa på 180 kvm med 3 sovrum med vars ett tillhörande badrum, stort vardagsrum och kök med alla faciliteter, ismaskin, diskmaskin, 42" plasma TV, DVD, stor altan med egen prunkande trädgård med egen jaccuzi och pool. Vi var där för andra året tillsammans med våra goda vänner, Carina, Håkan och deras 6 åriga dotter Lina.


I år tillbringade vi en månad där, gud vad tiden går snabbt! Vi hade lätt kunnat vara där hela vintern. Tyvärr blir det ju svårare och svårare med tanke på att Elin börjat skolan. Underbara lata dagar på stranden men också aktiviteter med mycket golf för Björn & Håkan. Jag & Carina tillbringade många kvällar på nattmarknaden och tillhörande shopping:-) På stranden var vi uppassade med shopping, massage, flätor i håret, manikyr, pedikyr, you name it!:-)


Elin skulle helst vilja sitta på en häst hela tiden om hon fått. Givetvis hann vi också med snorkling på en fantastiskt ö som heter Koh Talu samt elefantridning och apmatning. På en gata i Hua Hin träffade vi på Agneta och Bengt Kennel Duckstream och jag vet att Åke & Gisela, Kennel Zebulon var där samtidigt, världen är bra liten :-)


Vi återkommer nästa vinter, var så säkra.


Tina

-----------------

Utställning


4/3 åkte Hedvig & jag på utställning i Moheda. Hedvig uppförde sig faktiskt över förväntan, men det räckte inte till en etta ändå. Hon fick en tvåa med kritiken: Feminint huvud som kunde vara något smalare. Bra hals. Bra kropp. Bra vinklar. Något brant kors. Skulle ha mer effektiva rörelser bak, bra fram. Alltför kort i pälsen.


Men hallå? Jag vet väl att jag har världens finaste hund ändå!?


/Ing-Mari

-----------------

Trettondagspromenad


Söndagen den 7/1 samlades ett stort gäng Coatfloatare, stora som små, uppe på Söderåsen. Efter en nästan två timmar lång promenad avslutades dagen vid ett vindskydd intill ett litet kärr där vi grillade korv och drack varm choklad med vispgrädde.


Tack allihopa för en underbar dag i skogen med härligt väder. Det här måste vi göra om!


Tina & Björn


Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved