Om oss på Kennel Coatfloat


Vi som har Kennel Coatfloat heter Tina och Björn Weberg, och vi bor strax norr om Helsingborg.

Våra valpkullar döper vi efter "Livets Njutningar" dvs något som gör livet njutningsfyllt,

som t ex cigarrer, kaffe, design, choklad, glass, romdrinkar, fika eller goda parfymer!

Första kullen tog vi 1995 på vår tik SJCH SVCH SLCH TJH Roghöjdens Norska La Chivas

tillsammans med Kennel Roghöjden. Kullen fick deras kennelnamn. 1998 registrerades vårt

kennelnamn Coatfloats. Namnet kom till av en gammal man jag ofta mötte på våra promenader

som trodde att rasen hette så.


Vår målsättning är att föda upp friska, mentalt sunda hundar med mycket stor arbetslust och en

funktionell exteriör. Kennelns tikar SJCH SVCH SLCH TJH LP Roghöjdens Norska La Chivas och

SoNJCH SVCH SLCH LP Roghöjdens Omega a´la Chivas har tilldelats Svenska Kennelklubbens

Bruksavelspris för sina framgångsrika avkommor.


Kennel Coatfloat har tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris för vår framgångsrika

avel.


Då vi är en liten kennel med få egna hundar har vi haft det stora förtroendet och förmånen att få låna in tikar av vår egen uppfödning för att ta kullar på. Tack Eva Lundqvist för lånet av "Tella" Coatfloats Nutella, Carina Reinhold med Coatfloats Enjoy Gucci Megaflyer & Coatfloats Chanel samt till

Ing-Mari Lindh för lånet av Pinja, Coatfloats Pina Colada. Tack för de fina avkommorna de lämnat efter sig till vidare generationer.


Vi bodde tidigare på en stor gård där djur och jakt präglade vår vardag. Pga sjukdom i familjen har Björn ingen hund i dagsläget och vi har också tvingats att sälja vår gård. Framtiden ser dock ljus ut och vår gemensamma förhoppning är att vi snart ska vara tillbaka på banan igen som både hundförare och uppfödare. Tack alla ni som stöttat under denna jobbiga tiden.

Björn Weberg

Jag arbetar inom ett företag som säljer och monterar värme-pumpar. Vi hade aldrig haft hund i familjen men jag har alltid haft ett stort intresse för djur och att vara ute i naturen så att skaffa hund var något jag såg fram emot. Däremot hade jag aldrig trott att jag skulle få ett så stort brinnande intresse för det som jag fick. Jag passade också på att ta jägarexamen för att kunna använda min hund praktiskt på riktigt jakt.


Tillsammans med Tina höll jag flertalet kurser på Brukshundklubben men det var alltid jakten som låg mig varmast om hjärtat. År 2000 var jag provledare för Flatmästerskapet i Skåne. Har även suttit i styrelsen i FRK och SBK. Jag utbildade mig till testledare för avkommebeskrivningar och gick också SSRKs jaktinstruktörsutbildning 1999.


För mig är det inte målet som är det viktiga utan vägen dit. Jag trivs när jag måste fundera ut problemlösningar och att hela tiden tänka på vilken funktion hunden använder sig av i olika situationer.

I flera år var jag hundansvarig för apportörerna på fasanklappjakterna på Barsebäcks Gods. I dag går vi och våra valpköpare som apportörer på Kulla Gunnarstorps Gods.

Med Chivas gick jag kurs efter kurs och behovet att lära mig såmycket som möjligt var enormt. När hon var 5 år gammal hade vi erövrat den åtråvärda titeln SJCH!


Hon avslutade sin tävlingskarriär med att vinna veteran-klass på Flatmästerskapet 1999 och med hennes dotter

Coatfloats Wirus a´la Chivas kom vi 2:a i Elitklass på FM 2004. Hon har även en 1:a i EKL.


Wirus sida med meriter och stamtavla >>


Wirus parades vintern 2004 med en brun dansk hane med engelska och svenska linjer bakåt, DKBRCH SJCH NJCH Holly Hunters Woody Guthrie. En fartfull ung hane som redan visat framfötterna i Vinnarklass på såväl A som B prov. Det föddes 7 tikar, varav en brun. Denna kull har blivit allt vi hoppats på! En sanslös fart, arbetslust och motor! Och ändå har alla förmågan att kunna koncentrera sig och vara helt tysta med mjuka munnar. Tyvärr drabbades Wirus sommaren 2005 av Erlichia som satte sig på hennes leder och utvecklade polyartrit. Sommaren 2006 var vi tvungna att ta bort henne.

Ur Wirus & Woodys kull som alla är döpta efter cigarrer behöll vi Coatfloats Cubana, kallad Cuba. Cuba är startad en gång i ökl, och erhöll då ett 2:a pris.


September -08

Tyvärr blev våra mardrömmar verklighet då Cuba sprang så fort att hon under en helt vanlig promenad råkade skada knäet så illa och fick opereras för avslitna korsband, ledband, söndertrasad menisk och ledkapsel. Cubas tävlingskarriär var tyvärr över men hon fick ändå ett långt, rikt liv, där hon förutom att vara med på jakter, kunde ge oss två valpkullar.


Cubas sida med meriter och stamtavla >>

Tina Weberg

Jag jobbar nu återigen som undersköterska på röntgen på Helsingborgs lasarett efter 17 år som Djursjukvårdare på Helsingborgs Regiondjursjukhus. Där var jag ansvarig sköterska för reproduktions- gruppen och allt som rörde uppfödare, parning, inseminationer, valpning och neonatalvård.


Min första flat skaffades av min familj redan 1978 och ”Beauty” tillhörde en av de första kullarna som föddes i Skåne. Så för mig var rasvalet lätt när jag och Björn skulle skaffa oss vår första hund 1990. Vi hade tur och hamnade hos ett par seriösa och engagerade uppfödare med bra jaktlinjer på sina hundar, Mats & Gudrun Mikaelsson Kennel Roghöjden. Därifrån skaffade vi tiken SJCH SVCH SLCH LP TJH

Roghöjdens Norska La Chivas som vi ”delade” på. Jag höll på med Lydnad, Bruks och Räddning med henne och Björn jakt och viltspår. Vi lyckades föra henne i Elitklass i alla discipliner och erövrade championat i tre av grenarna.

1995 utbildade jag mig till instruktör på Helsingborgs  Brukshundsklubb och 1999 till jakthundsinstruktör inom SSRK.

 

1995 tog vi vår första kull valpar på Chivas i samarbete med Kennel Roghöjden. Chivas kom att betyda oerhört mycket för oss, då hon var en helt underbar tik, arbetsmässigt såväl som i hemmet. Hon blev vår stamtik och lever på så sätt alltid vidare genom vår uppfödning. Chivas har också tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris.

Ur denna första kull behöll vi SoNJCH SVCH SLCH Roghöjdens Omega a´la Chivas, i våra ögon den bästa flatten genom tiderna. Men henne vann jag Flatmästerskapet 1998 på hennes första Elitklasstart och hon fick såväl svensk som Norskt Jaktchampionat samt Viltspår och Lydnadschampionat. Omega tilldelades Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris som första flat på en enda kull valpar där samtliga individer meriterat sig på jaktprov. STORT TACK till alla valpköpare i MegaFly kullen!

Hennes dotter Coatfloats Extra Megaflyer fick 1 ÖKL och CK var med på så mycket praktiska jakter som tiden räckte till,, på höstarna oftast en gång i veckan, och där skötte hon sig utmärkt!

Samtliga Extras kullsyskon har 1:a på Jaktprov!! Extra parades hösten 2005 med SJCH Hinnareds Älton John, en stabil och härlig hund som på 3 Elitstarter också lyckats med det fantastiska konststycket att ta lika många förstapris.

Ur denna kullen där alla hundar är döpta efter kaffe, har vi behållit en tik, Coatfloats Caffe Latte, kallad Coffie, som är en underbart glad hund med stor samarbetsvilja och fart. Under hösten debuterade hon i öppenklass på jaktprov och fick då ett 2:a pris. Coffie är fortfarande vår hund, men bor numera hos familjen Eliasson/Lidberg i Borås.

Våren 2011 fick vi chansen att ta en kull på en av våra favorithundar, C. Nutella. Äg: Eva Lundqvist. För många år sedan tänkte vi använda SEJCH Duckstreams Black Velvet, Milton, till Extra men en rad olika omständigheter gjorde att det inte blev någon parning den gången.Nu fick vi dock möjligheten att para Milton med hennes dotter i stället. Kombinationen kändes oerhört spännande och givetvis behöll vi en tik här, Coatfloats Sockerflinga, min egen lilla Flinga.


Björn Weberg

Jag arbetar inom ett företag som säljer och monterar värmepumpar. Vi hade aldrig haft hund i familjen men jag har alltid haft ett stort intresse för djur och att vara ute i naturen så att skaffa hund var något jag såg fram emot. Däremot hade jag aldrig trott att jag skulle få ett så stort brinnande intresse för det som jag fick. Jag passade också på att ta jägarexamen för att kunna använda min hund praktiskt på riktigt jakt. Med Chivas gick jag kurs efter kurs och behovet att lära mig så mycket som möjligt var enormt.

September -08

Tyvärr har våra mardrömmar blivit verklighet då Cuba sprang så fort att hon under en helt vanlig promenad råkade skada knäet så illa och fick opereras för avslitna korsband, ledband, söndertrasad menisk och ledkapsel. Cubas jakt- och tävlingskarriär är tyvärr för alltid över men vår förhoppning är att hon ska klara av att få ett bra liv ändå och kunna fungera som avelstik för att föra sina fantastiska egenskaper vidare till kommande generationer.

Våren 2011 fick vi chansen att ta en kull på en av våra favorithundar, C. Nutella. Äg: Eva Lundqvist. För många år sedan tänkte vi använda SEJCH Duckstreams Black Velvet, Milton, till Extra men en rad olika omständigheter gjorde att det inte blev någon parning den gången. Nu fick vi dock möjligheten att para Milton med hennes dotter i stället. Kombinationen kändes oerhört spännande och givetvis behöll vi en tik här, Coatfloats Sockerflinga, min egen lilla Flinga.

Tillsammans med Tina höll jag flertalet kurser på Brukshundsklubben men det var alltid jakten som låg mig varmast om hjärtat. År 2000 var jag provledare för Flatmästerskapet i Skåne. Har även suttit i styrelsen i FRK och SBK. Jag utbildade mig till testledare för avkommebeskrivningar och gick också SSRKs jaktinstruktörsutbildning 1999. I flera år var jag hundansvarig för apportörerna på fasanklappjakterna på Barsebäcks Gods. I dag med 2 barn och ett hus under ständig renovering finns inte samma tid för jakten men jag försöker att vara med på så många jakter som möjligt.

~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

För mig är det inte målet som är det viktiga utan vägen dit. Jag trivs när jag måste fundera ut problemlösningar och att hela tiden tänka på vilken funktion hunden använder sig av i olika situationer. När hon var 5 år gammal hade vi erövrat den åtråvärda titeln SJCH!  Hon avslutade sin tävlingskarriär med att vinna veteranklass på Flatmästerskapet 1999 och med hennes dotter Coatfloats Wirus a´la Chivas kom vi 2:a i Elitklass på FM 2004. Hon har även en 1:a i EKL.

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved