~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Kennelläger 2016

Helgen den 20-22/5 var det dags för årets kennelläger. Alla förberedelser man gjort, tvättat, fixa med mat, packat väskor och bil, glömt en del av det man skulle haft med sig och helgen bara flög iväg. Vad gjorde vi egentligen? Jo, en massa roliga saker.


Vi var 21 vuxna och omkring 12 barn i varierande åldrar samt 28 hundar. De som kunde komma tidigt, började med att kolla av markerna och planerade upplägget för lördagen. Tarja kom över från Finland för att träna Knock Out kullen. På kvällen avnjöts den gemensamma buffén.

Lördagen startades med frukost för att sedan samlas vid 09:30 tiden för träning. Ett gäng började något tidigare, med Walk Up-träning, Knock Out-kullen med Tarja i spetsen höll sig på markerna kring lägerstugan medan de mer rutinerade gick ut på udden.


Tarja, som aldrig har träffat Knock Out valparna, men fått insider information, började med fotgående och förflyttning. Alla fick tips och idéer om hur man kunde göra saker lite annorlunda. Hela gänget förflyttade sig sedan till vattnet där Tarja pratade lite om vad man skall tänka på när man tränar på vatten och att man skall ha ett klart mål med vad det är man vill ha ut av det, samt en plan B ifall att det inte blir som man tänkt sig. Alltid ligga steget före.

Samlade för grill-lunch!

Stefan och Sky

Vid lunchtid tog vi en fika/korvgrillning paus och gick samtidigt igenom vad vi skulle göra på eftermiddagen. Detta moment var nog det som några av oss såg som en utmaning, men samtidigt blev det så roligt. Vi gick par på en sträcka med olika moment. Det började med två enkelmarkeringar per hund, sedan en förflyttning till punkt där hunden satt kvar och föraren gick ut och lade en

synlig markering och sedan en förflyttning där hundarna hämtade in markeringen i linjetag diagonalt. Sedan en kortare förflyttning där det kom en dubbelmarkering och sedan lades det ut två dummies i en backe, synligt för hundarna. Därefter gick vi tillbaka till startrutan där det kom en dubbelmarkering igen och här fick man som förare välja i vilken ordning man tog in markeringarna samt den utlagda dummien i backen. Jag tror att många av oss blev glatt överraskade av vad våra hundar faktiskt klarar av.

 

På udden hade fem olika stationer lagts upp, där man själv fick anpassa svårighetsgrad efter hur lång man kommit. Där fanns möjlighet till vattenträning både med och utan näckrosor, markering och/eller dirigering på land, samt sök i klafsig och svårsökt terräng!

Coatfloatcup, avgjordes senare samma eftermiddag. Det var Stefan som stod för upplägget. Det började med att de båda lagen skulle förflytta 10 personer på smala plankor en sträcka mellan två koner fram och tillbaka. Detta vann lag 2. Sedan skulle man dra ett snöre från byxbenet upp och ut genom tröjan över till nästa person ner genom tröjan och ut genom byxbenet. Här blev det en del naken scener och lag 1 tog hem denna seger stort. Inför sista momentet stod det 1-1 det var nu det skulle avgöras inför sista grenen. Forsla en kula mellan alla deltagarna och ner i ett spann. Det rasade många kulor över kanten där ett tag och lag 1 hade ett försprång men lag 2 kom igen och vann med en kula. Nu blev det individuell tävling. Hämta upp så mycket vatten under tre transporter med ett plaströr med små hål i. Många blev blöta och när allt var klart visade det sig att Åsa och Mattias hade samma resultat och fick göra en omgång till, där Mattias stod som vinnare. Då var det dags för final. Toni och Mattias, vem skulle vinna detta? Med nylonstrumpor med tennisbollar i foten på strumpan och strumpan på huvudet skulle de nu slå ned 5 kubb var. Det var svårt där ett tag att få in den

Åsa satsade fullt ut i Coatfloat Cup, men hamnade på tredje plats!

rätta snitsen. Mattias hittade den ganska snabbt och slog ned den ena kubben efter den andra medan Toni kämpade lite extra och hade tre kubb kvar när Mattias slog ned sin sista. Grattis säger vi till årets Coatfloatcupvinnare Mattias och vi säger även grattis till Toni som får äran att arrangera cupen nästa år.

 

På kvällen dukades buffén fram igen och det var många härliga skratt kring borden. Som vanligt är det mycket god mat och man är både mätt och trött när man senare går och lägger sig. Under kvällen fick Björn och Tina ta emot present och blomma från alla valpköpare.

Sedan skulle Coatfloats VP 2015 delas ut. Ingela fick ta emot priset för Jazzå's prestationer förra året, men Mekko fick också ett litet pris då hon också hade presterat en del. Grattis säger vi till Ingela och hennes hundar för fina prestationer

COATFLOATS VP:

Ingela Karlsson och Coatfloats Jazz Live "Jazzå"

Söndagmorgon började det städas nästan innan frukost. Tarja och Knock Out kullen skulle köra lite vattenarbete och några andra tränade walk up i skogen. Några behövde åka hem tidigare. Vi firade även en födelsedag med tårtor och kaffe ute i skogen, Grattis Angela.  Nu är det ett år till nästa gång, med andra ord gott om tid för att skicka in provresultat och utmana Ingela om VP't 2016  ;)


Camilla Bogren

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved