~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Senkommen rapport från Kennelläger 2013

Har nu hunnit smälta årets Kennelläger några veckor (jaja, månader) och ser tillbaka på det med ett leende på läpparna. Tänk att lägret är lika trevlig varje år? Att gamla och nya Coatfloatare kan mixas till små träningsgrupper lite hursomhelst, och alla trivs med alla. Det är i alla fall mitt intryck. Och tänk att maten var lika god i år som alltid, och att vi dessutom lyckades ha vädergudarna på vår sida??

 

Under drop-in-timmarna på fredagkvällen blev det inkvartering, många kramar (det gillar jag) och givetvis hundprat. Kära återseenden och nya bekantskaper! Efter lite markgenomgång, och dessutom en inledande markeringsövning för alla hundar, började kvällens knytbuffé ta form. Supergoda pajer, revben, gratänger, sallader, och mycket annat! Tänk vilka matlagnings talanger Coatfloatsgänget bär på!! Nästa år kanske vi i stället för Coatfloat Cup, köra Årets MästerCoatfloatKock?

 

På lördagen började vi träna lite mera seriöst. Vår lilla grupp började med olika varianter av vattenträning. Någon hund apporterade i vatten för första gången, och någon varvade markering med linjetag. Björn var med och styrde upp transporterna till och från startpunkt, inget stim och trams här inte!

 

Sen förflyttade vi oss till land, och gjorde upp en övning i tre riktningar. En hund hämtade en dummy på ett sök, nästa tog en markering, nästa igen tog ett linjetag. Och så bytte vi plats. Med tre ”stationer” och en kastare, på fem hundar, tappade vi någonstans bort ordningen och blev lite förvirrade, men jag tror inte hundarna varken märkte eller brydde sig om det. De var lika glada som alltid…

 

Med blixtens hastighet gick förmiddagen, och det paus för mumsig lasagnelunch. Fort i med maten, och sen ut och träna igen. Det är ju sååååå roligt! Markeringar och linjetag blev det för vår del, och därefter lite mera vatten. Man får ju passa på, liksom :-) Några gjorde låååååånga linjetag på vatten (en vacker dag ska jag också kunna det!!)

 

När även de allra mest träningssugna släntrade in, var Dansk Harjakt redan igång. En gigantisk hare (Håkans uppskattning  7 kg)  skulle bärgas på snabbaste tid. Resultaten varierade från några som hade snabba, säkra upptag och inlevereringar, till en och annan som inte lyckades baxa hem den alls. Min egen lilla Pinja var ändå relativt tapper, men fick slagsida och såg lätt onykter ut på invägen, och det gick inte direkt fort heller!

Coatfloat Cup innefattande bl a slalomfotgående med korvstörning, krabbgång och i finalen dirigering med förbundna ögon. Snyggast var Emma som trots Christians förbundna ögon gjorde mycket tydliga handtecken! Vinnare blev till slut Carina Brissman. Tvåa och arrangör av nästa års Coatfloat Cup blev Emma Jestin! Och med Christian Jestin och Kjell Nilsson som "assisterande" i sista momentet, så får man väl säga att det var fint resultat av "Smålandssektionen" :-)

Senare på kvällen kom bufféresterna fram och kvällen tillbringades med mat & prat, och med att fira vinnaren av Coatfloats VP som även detta år blev Ingela Karlsson med NordJCH Coatfloats Marimekko

En härlig kennelhelg går allt för fort, och efter lite förmiddagsträning på söndagen var det redan dags att ta adjö för den här gången. Men vi ses igen, som alltid! 

Läser igen om vad jag skrivit och inser att det är ungefär samma Kennellägersammanfattning år från år. Men det är ju det vi gillar!! Varför ändra ett vinnande koncept, liksom??

 

Tack till bästa kennelmamma och kennelpappa,Tina och Björn, för allt!!

 

Här finns Jonas Erikssons fina bilder från lägret!

 

/Ing-Mari, Hedvig & Pinja

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved