~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Kennelläger 2011

Vinnare av Coatfloats VP 2011

Coatfloats VP-vinnare för prov/tävlingsåret 2010 blev inte helt oväntat:

NOJCH SEJCH DKBRCH NordJCH

Coatfloats Marimekko och Ingela Karlsson

Coatfloats kennelläger den 27-29/5

Så var det äntligen dags att sätta sig i bilen och bege sig av mot Skånes Fagerhult och årets kennelläger. För vår del vårt allra första kennelläger då lilla Coatfloats Tigerkaka flyttade till oss i början av maj. Bilen packades full med saker som man kanske skulle kunna komma att behöva och det vill inte säga lite. Det var knappt att vi fick plats själva, men men, det kan ju vara bra att ha. Tilläggas kan att hälften av grejerna aldrig användes.

Sammanlagt var vi ett gäng på 23 vuxna och 7 barn och nästan lika många hundar som under fredag, lördag och söndag kamperande tillsammans på en lägergård i Skånes Fagerhult. Vilken helg vi hade!!!!!!

Ingela Nilsson badar valpar

Vi vaknade till en ganska grå morgon men det regnade i alla fall inte. Efter frukost blev det markgenomgång och ekipage delades upp i grupper. Marken vi hade fått lov att vara på låg alldeles i anslutning till lägergården. Alla hjälpte alla och man tränade utifrån den nivån man själv befann sig på.  Vi med valp följde med under dagen för att se och lära av alla duktiga förare och hundar. Vi passade också på att ta ner valparna till sjön där de fick göra sig bekanta med vatten. Det gillade de! Inspirationen var på topp efter dagens slut!

Senare på eftermiddagen blev det dags för tävling. Första tävlingen var Dansk harjakt, i brist på hare blev det stor dummy istället. Alla var laddade och taggade, och stolt segrare blev Ingela & Mekko :-) Nästa tävling var den årliga Coatfloat Cup. En prestigefylld tävling där 1:an vinner vandringspriset Wiskeytunnan och där 2:an får hålla i nästa års Coatfloat Cup. Vi var allt lite yra i mössan allihop efter den Irländska julaftonen. Andra grenar var ägg- och korv-apportering, frågesport och valpinkallning. Segrare av Coatfloat Cup blev ingen mindre än kennelmamma Tina Weberg. Tyvärr måste jag ju erkänna att jag hade ett finger med i spelet att det var Anne Daugaard med Coatfloats Santiago de Cuba –Santiago som får stå för nästa års Cup då Tiger hellre ville springa till Arrax’s matte Ingela än till mig. Förlåt!!! Jag lovar att träna mer på inkallning till nästa år. Lagom till att tävlingarna var över började regnet att ösa ner. Vilken tur vi hade att vi klarade oss under dagen.

På kvällen blev det prisutdelning. Vinnare av 2010 års Coatfloats VP blev Ingela med Coatfloats Marimekko. Stort Grattis!! Kvällen avslutades med vin och ostbricka.

På söndagen var det några träningsflitiga som passade på att träna lite till innan hemfärd. Vi andra tog lite sovmorgon innan det var dags att börja städa av stugan. När vi satte oss i bilen vid lunch var bagaget något mindre så det gick faktiskt att vicka på tårna och vi konstaterade att det varit en toppen helg. Vi har fått många nya vänner under helgen och vi är fyllda av inspiration för att börja träna vår Tigerkaka.  Vi kommer definitivt att vara med nästa år kennelläger. Tack alla för en toppen helg!!!

Vid tangentbordet Emma

På fredagen blev det stort kram kalas då alla träffades. Vi var några stycken som var med för första gången men vi blev väl omhändertagna. Rum delades ut, väskor packades upp, hundar rastades och maten började förberedas. På menyn stod den traditionsenliga buffén. Ryktet hade nått oss innan men jag måste säga att den var ännu bättre än ryktet. Alla hade vi med oss något till buffén och där fanns allt möjligt tacopaj, skaldjurspaj, kycklingklubbor, kallskuret, sallad, chilli con carne och en massa massa annat. Efter en jätte trevlig kväll med många glada skratt och nya bekantskaper var det dags att krypa till kojs för att orka med att träna hund dagen efter.

För barnen fanns det mycket att roa sig med och på eftermiddagen togs kanoterna ut för en liten tur. En liten ofrivillig badning inträffade då ”pappaChristian” inte kunde sitta still i båten. Men vad gjorde det fanns ju torkskåp.

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved