~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Kennelläger 2010

Coatfloats VP för tävlingsåret 2009

1.SE JCH Coatfloats Marimekko, äg. Ingela Karlsson

Så är det dags, kanske hög tid att summera 2010 års Coatfloat-kennelläger!

Det var en frisk blandning av gamla och nya valpköpare som samlades på fredagkvällen och inkvarterade oss i våra rum. Det hällregnade, och nog kände man ett litet styng av besvikelse - inte ville vi ha ett kennelläger i regn?? Vet inte om några ihärdiga tränade på fredagkvällen, men för de flesta av oss blev det mys och förberedelse inför Den Stora Buffen!

Precis som vanligt blev det trångt på buffébordet där kycklinglår trängdes med köttbulllar, där enchiladas armbågade sig in bredvid potatisgratängen... Och i vanlig ordning så var det vääldigt mycket GOD mat och om man lade sig hungrig den kvällen fick man skylla sig själv :-)

 

På lördagmorgonen hade regnet dragit bort och vi började med att gå runt det område som vi hade tillgängligt. Förslag till vad man kunde göra på varje station lades upp och sedan var det dags att ta itu med träningen. Vi hade inga fasta grupper, utan roterade fritt på stationerna, ett bra sätt då det innebär att man får träna med många olika hundar och människor.

 

Vi med valpar från senaste kullen ägnade en del tid åt att presentera tjusningen med att bada för våra hundar, men det blev såklart "vanlig" träning också. De som har kommit långt och ännu längre, hade goda möjligheter till långa dirigeringar på vatten, eller långa markeringar från båt. Eller varför inte ett sök på någon ö längre ut. Ja, det är verkligen marker som bjuder på det mesta man kan önska. Och ville man hellre välja ett lydnadspass, eller varför inte bara slappa i solen en stund, ja, då fanns det möjligheter till det också! Det är en av sakerna som jag tycker är underbart med detta kennelläger - att man helt väljer sin egen nivå, både i svårighetsgrad och mängden träning!!

Flickorna Weberg/Reinhold höll i den mycket uppskattade tävlingen Dansk Harjakt, vilken gick ut

på att på kortaste möjliga tid apportera en stoor och tung hare på kortast möjliga tid. Förutom att det var en väldigt rolig tävling, så var det en strålande affärsidé av de båda företagsamma tjejerna, då varje ekipage fick starta obegränsat antal gånger, till en startavgift om 10 kronor =) Vinnare i denna tävling blev Tina W & Coffie (C. Caffe Latte) som apporterade det gigantiska bytet i en rasande fart!

Därefter till den något mer "seriösa" (hmm...) Coatfloat Cup. Den ärefyllda tävlingen som stretchar smilbanden och barnasinnet hos oss alla. Efter att ha försökt kasta prick med dummy (vilket inte var så hemskt lätt som man kunde tro), säckhoppning, baklängeslöpning, "roulleböör" - som vi icke-skåningar kallar skottkärra - och dummy-kubb så hade till slut två finalister utsetts. Nu stod toppstriden mellan Maria & Bailey och Göran & Demi. Finalen bestod av ännu en omgång av "Dansk Harjakt" och trots Demi's snabba ben, så blev det Bailey som gick segrande ur striden! Maria får äran att fylla Whiskey-tunnan till nästa år, medan Göran får ägna året åt att fundera på innehållet i Coatfloat Cup 2011 :-)

Senare korades vinnaren av Coatfloats VP 2009, och mycket välförtjänt, och inte så oväntat gick den till Ingela Karlsson och Coatfloats Marimekko som under året erövrat sin fina titel SE JCH och dessutom blev Årets Jaktflat!

Söndagen bjöd på fortsatt träning, innan vi med gemensamma krafter återställde stugan till sitt rätta skick, och var och en for hem till sitt.

Tusen tack, snälla och goa familjen Weberg, för all tid och allt engagemang ni ständigt lägger ner på alla oss valpköpare!! Vi ser alla fram emot Kennelläger 2011!

Vid tangentbordet

Ing-Mari, assisterad av Hedvig och Pinja

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved