~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Kennelläger 2009

1. C. Fly With a Carpet, äg. Lennart Nordin

2. C. Corona, äg. Inger Åhman

2. C. Las Cabrillas, äg. Ing-Mari Lindh

4. C. Chanel, äg. Carina Reinhold

Coatfloats VP för tävlingsåret 2008

Coatfloats VP-vinnare 2008, Lennart och Carpe

Så är ännu ett års Coatfloat-kennelläger avverkat, och det är med ett visst vemod jag konstaterar att det är ett helt år till nästa gång!

På fredagens eftermiddag och kväll samlades vi alla enligt drop-in-metoden i Skånes Fagerhult. Undertecknad var sist in och satte raskt igång med att förbereda mitt bidrag till kvällens knyt-buffé. Vi langade fram laxtårta och kallskuret, sill och ägg, gratänger och pajer,  krustader och köttbullar om vartannat, alltihop lika mumsigt, och så högg vi in! När vi väl hade hämtat oss tillräckligt för att kunna röra oss igen, så var det dags för kaffe och Evas smarriga dessert, och efter allt detta var det ingen som behövde gå och lägga sig hungrig!

På lördagen började "allvaret". Någon började redan före frukost för att inte gå miste om värdefull träningstid, men vi andra - lite mera hmmm....balanserade...hundförare, åt i alla fall frukost och drack morgonkaffe först :-)

Vi gick igenom marken vi hade tillgång till, och delade upp den i 5 stationer. Varje station var anpassningsbar, så att man kunde lägga sin övning så att den blev lämplig för alla nivåer. Det fanns mycket goda möjligheter till vattenarbete, och Ambjörn i båten blev hänsynslöst utnyttjad för kast än här och än där, och tack vare honom fick vi till riktigt bra vattenövningar! En uppskattad övning var den där dummies kastades på en liten ö. Denna övning bevisade - förutom att hundarna är väldigt duktiga - även att vi tvåbenta är otroligt dåliga på huvudräkning i plus och minus. Detta innebar att Kjell och Enzo fick ett städuppdrag att lösa på söndagen...

Förutom vattenarbetet tränade vi markeringar och linjetag på land, ett långsmalt sök i strandkanten, och själv fick jag också till ett närsök i en ruta med knähögt blåbärsris. Vi hade kort sagt en härlig dag, och om man tränade sig själv på passivitet någon kort stund, så kunde man höra kvackande, visselpipor, plask (vissa plaskar mer än andra...) och glada skratt lite överallt i skogen!

Förmiddagen gick fort och det blev dags för lunch, bestående av en jättegod lasagne som Jennie hade ordnat. Efter lunch fortsatte vi att träna på våra stationer, tills det blev dags för Coatfloat Cup - tävlingen där alla deltar men bara en vinner. Förra årets tvåa Göran H, hade i år uppdraget att arrangera tävlingen, som visade sig inte helt enkel. Att bli utsatt för dirigeringsövning av sina lagkamrater - inkl.apportering med förbunda ögon, var knepigare än man kunde tro. Ännu svårare var momentet där hunden och föraren tillsammans skulle apportera vatten. Hunden i en liten hink och föraren på en papperstallrik. Vårt lag var helt kass på denna övning, och den lilla skvätt vi lyckades få ihop lyckades också Enzo (om jag minns rätt?) välta ut igen... Vinnande lag fick kasta yxa om två finalplatser, och Camilla som visade värsta skogshuggar-talangen, stod till slut som vinnare efter en hård final i bågskytte. Stolt tvåa och arrangör av nästa års Coatfloat Cup blev Håkan. Grattis Camilla!! Lett å vinne, eller hur?

Barnen hade ordnat en egen tävling för oss vuxna. Blad från åtta olika växter skulle identifieras, och som skiljefråga fick vi gissa stenar i en burk. Vinnare av denna tävling blev Jennie, som inte bara kunde "ormbunke" som vi andra utan också tjänade in ett HP för identifikationen Bräken. Vi är djupt imponerade :-)

På kvällen försökte vi få bufferesterna att räcka ännu en gång, och som väntat blev vi mer än mätta även denna gång! Efter middagen tillkännagavs också vinnaren av Coatfloats VP och i år var det Carpe, Coatfloats Fly With a Carpet, med sin husse Lennart Nordin, som mycket välförtjänt tog hem pokalen. Stort Grattis även till er!! Vi valpköpare hade också lagt ihop till en liten present som vi överlämnade till kennelmamma Tina och kennelpappa Björn. Innehållet var en spikmatta, och vi är mycket nyfikna på hur bra ni mår efter en tids användning. Och huruvida ni behöll den gröna eller bytte ut den mot en annan färg.......

Resten av kvällen, eller åtminstone stor del av den (och mentalt även delar av natten) gick åt till leken "Gömma Nyckel" fast i onödigt spännande version. Upplösningen i denna spännande "lek" kom en mycket ung gosse fram till på söndagens morgon.....

Nog ville man att det roliga skulle vara lite längre, men efter städning av stugan, och givetvis även en stunds träning på söndagens förmiddag, var det dags för kramkalas och hemfärd. Stort Tack alla kennellägrande Coatfloat-vänner för en mycket, mycket trevlig helg, och framför allt TACK Tina och Björn för all tid och allt engagemang ni lägger ner på oss valpköpare! Bättre uppfödare kan man inte ha!!

Vid tangentbordet

Ing-Mari

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved