Coatfloats VP 2007


1. C.Eisak Megaflyer.

Äg. Gunilla IvarssonVinnare av Coatfloats VP, mest framgångsrika hund under

2007 blev C.Eisak Megaflyer.  Äg. Gunilla IvarssonVarmt o STORT TACK återigen till Tina o Björn för årets läger! Detta år beläget i Skånes Fagerhult på en lägerskola vilket alla barn, hundar o vuxna trivdes alldeles ypperligt med! På denna härliga plats med sjön strax nedanför grässlänten tillbringade vi helgen 16-18 maj och umgicks mer eller mindre dygnets samtliga timmar! Samling som vanligt under fredagen från lunchtid. Inkvartering och försök att få in allt ät- och drickbart i kylarna stod först på programmet. Tänk att så mycket går att lösa med gemensamma krafter - tack o lov för det stora rymliga köket!


Hundträning o andra viktiga saker under eget ansvar sysselsatte oss alla innan det var dags för den härliga buffen dit alla tagit med sig smarriga godsaker! Åh så gott !!!!!! , men varför plockar man alltid på sig för mycket på tallriken.... Då inga hundar fick vara inne fick vi stå vårt kast och äta upp! Tur att det fanns gott om dricka så att vi inte bara åt!   (säger bara en sak - något jag saknade var en viss typ av kycklingkrustader......ser fram emot lägret 2009 Ing-Mari!)


Genomgång av hur lördagens träning kunde läggas upp höll Inger i och en viss seriös grupp (nkl) satte igång redan under kvällen för att planera bra träning för valparna - det ni! Nu genomfördes inte våra planer riktigt under lördagen vilket var synd då ni missade något tyvärr!  Men vi kanske ska avslöja vid ett lämpligt tillfälle vad ni hade fått göra.... Himla trevligt umgänge under kvällen naturligtvis och hyfsat i säng för en del, nu såg vi fram emot morgondagen!


Äntligen lördag förmiddag - sol naturligtvis och jaktträning på programmet! Till en början delade vi upp oss i resp jaktprovsklasser som vi tillhör för att träna på provliknande situationer.


Tyvärr ledde detta till alltför lång väntan för många ekipage och vi gjorde drastiskt lite ändringar och vi övergick till mer momentträning. Men tanken med att efterlikna prov är ju väldigt vettig!


Efter alla bra o kanske ibland något sämre insatser av förare (absolut inte hundarna!) samlades vi under senare delen av eftermiddagen för att genomföra den viktigaste händelsen på hela kennellägret - COATFLOATS CUP - där alla kan delta men bara den duktigaste vinna! Förra årets vinnare Jeanette stod för arrangemanget av årets tävling med stor hjälp av Anders - (ni kan ju räkna med att bli uppringda av oss andra som behöver hjälp med liknande saker åren framöver!)


Arrangörerna började med att dela in gänget i två delar - Lag Björn o Lag Tina.


Första deltävlingen var dessa förb.... hala skidor som fyra stackare samtidigt skulle försöka hasa sig runt på. Trots god peppning och taktfast rytmkänsla hos oss i Tinas grupp drog Björns gäng förbi och vann på något konstigt sätt denna deltävling (kom just på att det inte gjordes någon dopingtest....ha - där har vi det!  FUSK , visste att det var något sådant!)


Samtliga glada o lite missnöjda tävlingsinriktade människor förflyttade sig till det välpreparerade sökområdet där de fantastiska sökhundarna Gucci , Cuba o Baily  för team Björn och Coffie och Enzo/Cino för team Tina plockade in många dummisar med fler eller färre inplastade frågor på.


Hundarna var verkligen jätteduktiga (undrar om de tyckte det var konstigt med alla tjoande o skrikande människor som ville att de skulle in så fort som möjligt) och naturligtvis var alla hussar o mattar även vi fantastiska med våra kunskaper om div ämnen som Anders o Jeanette hittat på frågor om.


Efter denna smått hysteriska hundupplevelse visade det sig på något konstigt sätt att Björns lag gått segrande ur striden..........;-( Och då var det dags för den verkliga utmaningen - Kast med dummie mellan benen över ryggen..... (frågor om detta - ring Anders!) Här lyckades en långbent tjej - Maria , och en kille med kanske hyfsad teknik - Göran bäst , och dessa två skulle nu få göra upp om den rafflande finalen.


Till hjälp fick de sina resp hundar - Baily och Demi. Tre dirigeringsapporter på olika avstånd och med olika poäng kunde förarna välja på och de hade en minut på sig. Vi på åskådarläktaren tyckte nog alla att den svåraste på bryggan verkade rätt så omöjlig!


Maria o Baily började och vad gör människan..... skickar hundstackaren mot vattnet för att plocka in den svåra bryggapporten! "Stopp" vid strandkanten och "hopp upp" - lätt som en plätt!  Jubel hos publiken! Denna snabba vovve hann även hämta en apport ytterligare innan tiden var slut!


Dags för Göran och Demi! Hur säkert som helst dirigerar husse sin duktiga tjej till bryggan där hon naturligtvis hämtar in apporten - skickligt! Då hon inte hann få in någon mer apport innan tiden var slut stod Maria o Baily som slutsegrare - GRATTIS till de båda jätteduktiga finalisterna!


Whiskytunnan i pris till en jublande vinnare och fina priser till de övriga.  Tack för en toppentävling Jeanette o Anders (även om fel lag vann)!  Efter detta fick vi en uppvisning av det vinnande ekipaget både i div olika konster och även nyttiga göromål som att borsta tänderna!


Dags för mat igen efter lördagens tuffa arbets- och lekpass. Behövdes inte tändas några grillar då resterna från fredagen räckte gott o väl och med komplettering av kvällens ost o vinbuffe behövde ingen lägga sig hungrig!


2007-års Coatfloats vandringspris vanns stooooort av Gunilla och Eisak!  GRATTIS till er och era fantastiska bedrifter, ni är så otroligt duktiga och en inspirationskälla för många av oss andra! 


Jättetrevlig samvaro under kvällen då även en viss hr Fylking var närvarande........ Present från oss alla till hela familjen Weberg både stora och små var i år biljetter till en Diggeloo-konsert då vi verkligen hoppas att ni tillsammans får en härligt, rolig och skönsjungande kväll - räkna med att ni får uppträda på nästa års läger! TACK Elin o Oscar för lån av mamma o pappa alla timmar de lägger på oss valpköpare! 


Återsamling söndag fm med städning och ihopplockning av alla saker. Lite träning hanns med för de som ville för att sedan säga hej och ta avsked för att bege oss hemåt.


Tänk att sådana här trevliga stunder alltid tar slut så fort. Stort tack till alla för en trevlig helg coh många varma kramar till fam Weberg för helgens läger!


Nu är det dags att boka in nästa år och naturligtvis börja träna vovven för att kunna skicka in resultat till vandringspriset och träna skallen för alla kluriga frågor som säkert kommer att dyka upp -09!


TACK för i år! från alla lägerdeltagare genom Karin


~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Kennelläger 2008 - 10-årsjubileum!


Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved