~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Kennelläger 2006

Vinnare av Coatfloats VP, mest framgångsrika

hund under 2005 blev C.Enjoy Gucci Megaflyer.

Äg. Carina Reinhold.


Coatfloats VP 2005

Carina Reinhold

1. C.Enjoy Gucci Megaflyer. Äg. Carina Reinhold

2. C.Eisak Megaflyer. Äg. Gunilla Ivarsson

3. C. Witus á la Chivas. Äg. Stig-Arne Nyman

4. C.Fly With Seaguls. Äg. Kerstin Holm

5. C.Fly With Eira. Äg. Pål Bådsvik

6. C.Enzo Megaflyer. Äg.Kjell & Ingela Nilsson

6. C.Fly With A Carpet. Äg. Lennart Nordin

8. C.Elvira Megaflyer. Äg. Mia Almsenius

Ett stort tack till Tina och Björn Weberg m barn som återigen ordnat ett jättetrevligt kennelläger.

Till viss del skyddade de stora bokträden oss för de envisa vattendropparna som från och till föll från skyn. Under lördagen var det mycket blandad väderlek med allt från sol till mörka moln och väta.

När lördagen kom tränade gjorde vi på den anrika provplatsmarken Lärkesholm. Att träna i bokskog var första gången för en del och som det brukar är miljöbyte nyttigt och trevligt både för förare och hundar. Säkert njöt de lika mycket som vi tvåbenta av den vackra skogsmiljön.

Under fredagseftermiddagen droppade folk och hundar in. Precis vid skolan ligger en sjö och under glada  former hälsade hundarna på varandra både på land och under gemensamma simturer. Vädergudarna var med oss under vår första kväll tillsammans och alla höll sig torrskodda. Under fredagkvällen åt vi gott och mycket mat från det gemensamma smörgåsbordet som alla bidragit till.

Årets träff hölls i Örkelljunga , Hjälmsjöviks naturskola där vi bodde,lagade mat och åt , lekte och umgicks både gamla och unga med alla våra härliga vovvar, även de i mycket blandade åldrar. Både gamla och nya valpköpare var med på träffen och många var de som förut varit med och haft mycket roligt på de tidigare kennellägren.

Övningarna lades upp allt efter de olika hundarnas ålder och kunskapsnivå. Flera av kennelns ekipage är aktiva och framgångsrika även i andra grenar än inom jaktprovsverksamheten.

Väl tillbaka till skolan var det dags för en liten promenad – tipsrundan , där vi skulle avslöja våra kunskaper om allas vår kennel Coatfloat.

Vi kan nog allihopa det viktigaste vi behöver känna till men när det kommer till frågor om årtal där svaren skiljer sig på ett år , och antalet hundar osv missade vi nog alla någon fråga hit eller dit , men duktiga var vi.

GRATTIS till Ingela som endast hade något enda fel!

Coatfloats Cup är också en av helgens betydelsefulla händelser ,  en kul lektävling där alla kan vara med men endast den bästa vinna.

Förra årets vinnare Björn W och hans hund Wirus hade förra året i vinst utöver en whiskytunna  fått äran att anordna årets tävling.

De två lagen fick gemensamt komma fram till vilka hundar det var som snabbt visades upp av barnen. Med mer eller mindre igenkänningsbara tecken (enda bruna hunden tex och vita fläckar) kunde mattar och hussar komma fram till både helt rätta svar och så nära rätt svar man kunde komma.

Lite fina dirigeringar av två duktiga ekipage , apportering av råa ägg samt pipleksaker som inte fick pipa och dessutom den  svåra uppgiften att apportera  prinskorv ingick i leken.

Avslutningen var som i Robinson med frågor och ja/nej-svar.

Denna spännande tävling vanns av Lina och Carina med Gucci.

GRATTIS till vinsten att anordna nästa år tävling och naturligtvis till whiskyn!

Hungriga satte vi oss till bords och lät oss återigen väl smaka. Denna gång utökades middagsbordet med ost- och vinbuffe’.

Till avslutning njöt vi av de goda chokladkladdkakorna med mönster av flatar i florsocker som John så duktigt tillagat.

Under kvällen fick Tina och Björn en tavla av alla oss tacksamma valpköpare som är så nöjda med att ha hund från denna härliga kennel. Hoppas ni tycker om den och att den ska komma till sin rätta i ert fina hus! (Inger – vilken trevlig lokal present du ordnade!)

Under kvällen var det också dags för utdelning av kennel Coatfloats vandringspris 2006. Detta vandrande pris tilldelas den hund som efter en speciell poängberäkning fått högst antal poäng under året som gått. Och denna kväll fick vi en dubbelvinnare!vCupvinnaren  SLCH Coatfloats Enjoy Cucci Megaflyer rodde hem även årets vandringspris! Stort GRATTIS Carina till dig och din duktiga Gucci som verkligen kommit tillbaka in i matchen efter att nyligen sparkat ut sina små valpar.

Men trevliga kvällar tar tyvärr fort slut och under söndagens förmiddag var det dags för fri träning, städning och att packa. Hemfärd för var och en vid lite olika tidpunkter. Allihopa var vi glada över att ha varit med under en mycket rolig och givande helg.

TACK TINA OCH BJÖRN FÖR ALLT JOBB NI LÄGGER NER SÅ ATT VI KAN TRÄFFAS UNDER NÅGRA DAGAR OCH HA SÅ ROLIGT TILLSAMMANS!

Vi ser allihopa fram emot vårt läger nästa år då vi kommer laddade och tränade för att vara med i toppen av både cup och vandringspriser.

Många stora och varma kramar från oss alla genom Karin Thomas Stella och Ullis

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved