~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Coatfloats Extra Megaflyer

Född: 2001-05-30

HD: A

AD: ua

Ögon: ua

Jakt: 1 ukl, 1:a ökl +provbäst

Utställning: CK

Övrigt: Mentalbeskriven (gk skott)

Extra

Extra är en mjuk tik med härligt temperament. Hon har stor jaktlust med ett enormt bytesbegär, stor dådkraft och motor. Extra har mognat ganska sent. Tyvärr kom hon in i mitt liv när allt var som mest turbulent. En liten bebis hemma, gravid på nytt, hade ingenstans att bo för huset vi köpt var inte beboligt pga. renovering samt att jag mitt i allt detta miste min Omega, mitt allt!!

 

Allt detta gjorde att jag inte kunde ta Extra till mig utan jag tyckte mest att hon var i vägen i mina ögon. Dessutom var det inte lätt att leva upp till mina krav i skuggan av sin mamma som jag verkligen satt på en pedistal. Det tog mig över 2 år att överhuvudtaget tycka om och acceptera henne.

 

Givetvis funderade jag ofta på att omplacera henne men kunde inte när det kom till kritan. Jag såg ju ändå Extras alla bra egenskaper och kunde inte släppa dem. Detta är något jag helt tar på mig själv! Det är beklagligt men jag kunde inte styra mina känslor. I dag har jag också accepterat att vi kanske aldrig kommer att nå så långt som jag en gång hoppades på men jag hoppas ändå på att föra vidare hennes goda egenskaper i kommande kullar. I dag älskar jag verkligen Extra för den hon är.

 

Extras egen "kritik" på avkommebeskrvningen:

En trevligt arbetande tik med goda retriveregenskaper. Lycka till i framtiden! Jonny Karlsson & Inger Karlsson Lärkesholm 2003-05-29

 

 

Kritik

 

Utställning 2003-11-08, 2 jkk CK

Domare: Filip Johnsson

Vackert huvud med trevligt uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Något fallande kors, utmärkta vinklar fram och bak. Välutvecklad kropp, lång i ländpartiet. Utmärkta ben och tassar, utmärkta rörelser och trevligt presenterad.

 

Jaktprov Halmstad 2003-05-04, 1:a pris

Domare: Lasse Jonsson

En lovande ungtik som löser provets olika delar på ett tillfredställande sätt. Även om ett vilt ligger kvar på söket är helhetsintycket ändå mycket gott.

 

Utställning SSRK Moheda 2003-02-16, 1:a kv. 4:a ukkl

Domare: Hans Almgren

Tik med mycket vackert huvud som är välskuret och balanserat. Välliggande öron, vällagd skuldra och överarm. Står väl på sina starka ben och välsamlade tassar. Något blyg tik med goda förutsättningar men behöver mera ringträning. Rör sig med mycket bra steglängd. Välbyggd tik.

 

Utställning 2002-06-01, 1 junkl 2 junkk - SSRK, Hasslarp

Domare: Rosenberg Hans

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved