~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

SVCH TJH SLCH LP SJCH

Roghöjdens Norska La Chivas

Född: 1990-11-12 ~~ Död: 1999-11-13

Jakt: Champion

Viltspår: Champion, över 10 1:a HP ÖKL. SSRK Sö Ninas Vp -95. -96

Lydnad: Champion (303 p ekl)

Utställning: CK

Övrigt:

Veteranmästare Flatmästerskapet 1999

Tjänstehund Räddning-95

Vinnare av Bonnies VP -93,-94,-95

Årets Skåne Flat -93,-94,-95,-96,-97

Kennelklubbens Bruksavelspris 2006.

Chivas
Chivas

1990 hämtades ur en kull på 13 valpar en liten svart tik med en stor vit fläck på bröstet, hem från Kennel Roghöjden. Tack vare Mats & Gudrun Mikaelsson och allt stöd dessa fantastiska uppfödare gav oss väcktes ett brinnande intresse för att jobba med hund. Valpens namn var Roghöjdens Norska La Chivas.

 

Chivas var en underbar läromästare som tålde alla våra misstag som nybörjare. Hon var en ganska mjukhund, men med en otrolig egen vilja och tuffhet nog att palla med våra försök och idéer.

 

Stor jaktlust, stor självständighet, men ändå med tillräcklig samarbetsvilja. Chivas var en riktig arbetsmyra som kunde gå en hel helg på jakt utan att mattas något.

 

Det enda hon aldrig riktigt gillade var att gå på en lydnadsplan så det gällde att lirka med henne, och många var sätten att få henne dit man ville... Hon kom dock upp i SM poäng under ett år, med 303 poäng som högsta resultat.

 

Chivas tävlades i elitklass i alla grenar, jakt, lydnad, bruks och viltspår, och dessutom var hon godkänd Räddningshund.

 

Hon avslutade en fantastisk tävlingskarriär genom att vinna veteranklassen på Flatmästerskapet 1999

 

Hon kom att bli stamtik i vår uppfödning och vi hoppas på att alla hennes goda egenskaper kommer att leva vidare i hennes avkommor.

 

Chivas parades första gången 1995 med SBCH SLCH LP Hinnareds Oddie Opus och Roghöjden tog ansvaret för den kullen. Det blev åtta valpar (3+5), och själva behöll vi SJCH NJCH SLCH SVCH Roghöjdens Omega á la Chivas.

 

Andra gången, 1998, parades Chivas med SJCH LP HInnareds Winner. Detta var första gången med kennelnamnet Coatfloats. Sju valpar (3+4) blev det och här behöll vi Coatfloats Wirus á la Chivas.

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved