~ F L A T C O A T E D    R E T R I E V E R ~

Coatfloats Caffe Latte

2005-09-17 ~ 2017-07-28

HD: B

AD: ua

Ögon: Gonioskopi ua

Jakt: 2 ökl

Utställning: 1 ukl

Coffie är en oerhört glad och positiv hund som ständigt är svansviftande! Hon har stor jaktlust och väldigt stor samarbetsvilja. Hög fart, snabbare in än ut med viltet. Hon är stabil och nyfiken. Tyst och spontan på allt vilt. Coffie vill verkligen lära sig och vill vara till lags och samarbeta med mig, det känns oerhört kul att föra henne. Hennes brist ligger i att hon helt enkelt är FÖR glad! Det kan låta konstigt, men det gör att hon blir lite fladdrig och flaxig. När Coffie viftar på svansen så går nämligen inte bara svansen, utan hela kroppen viftar och hon får svårt att sitta still.

 

Exteriört är hon bra, bra vinklar och benstomme men med lite sluttande kors.

Coffie

Kritik

 

Jaktprov Danmark 14/9-08, 2:a pris ökl

Markeringsförmåga: Vatten okej, hämtas direkt. Land dubbel, hämtas direkt båda.

Dirigerbarhet: Önskar mer distinkt stop men löser uppgiften, men mer som ett sök.

Vatten: Går villigt i

Viltbehandling: Håller fast på duvan annars god

Sök: Söker bra med god näsa. Arbetar med bra uthållighet och hämtar vilt från hela området.

Helhetsintryck: En hund som arbetar med stort go inför uppgiften.

 

Utställning Hasslarp 3/6-07.

Domare: Kurt Nilsson, 1 ukl, 4:e plac. Kritik: Typ och helhetsintryck: Utmärkt. Feminin, för åldern utmärkt huvud och uttryck, utmärkt hals, utmärkta proportioner. En tanke avfallande kors, för åldern utmärkt bröstparti, utmärkta vinklar, ben och tassar. Utmärkta rörelser när hon vill.

 

Club Show 25/5-06

Domare: Saskia Rathenau, 2:a plac. HP valpklass II: 8 month old flatcoat girl. Very nice expession. Good troat and quaters. Already well developed in body. Nice topline. Tailset a bit low but a lovely tailaction and movement. A very happy temperament. Well handled.

 

Coatfloats Cubana

2005-02-05 ~ 2016-10-25

HD: A

AD: ua

Ögon: Gonioskopi ua


Jakt: 2 ökl

Utställning: 1 ukl 3:e plac

Cuba

Den här kullen blev precis vad vi hoppats på! Cuba har en sanslöst hög fart, stor motor, följsamhet, helt tyst och med mjuk, fin mun. Hon nog en av de bästa hundarna vi haft.


I september blev våra mardrömmar verklighet då Cuba sprang så fort att hon under en helt vanlig promenad råkade skada knäet så illa att hon fick opereras för avslitna korsband, ledband, söndertrasad menisk och ledkapsel. Cubas tävlingskarriär var tyvärr över men, men trots sin skada fick hon ett långt, rikt liv, där hon förutom att vara med på jakter, kunde ge oss två valpkullar.

 

Kritik

 

Utställning Åstorp 2006-11-11

Domare: Agneta Cardell

Resultat: 1 UKL 3:e plac

 

En linjevacker tik som kunde haft längre päls idag. Vackert huvud och uttryck. Bra överlinje. Goda vinklar fram. Starkt välvinklat bakställ. Bra kropp och bröstkorg. Tillräcklig benstomme. Rör sig med mycket bra steg. Typ och helhetsintryck: Mycket god.

 

Jaktprov Hilleröd, Nordsjälland 2006-09-10

Domare: Erling Nielsen

Resultat: 1 UKL

 

Fotgående: Prima

Passivitet: ok

Skottfasthet: ok

Markeringsförmåga: Båda på land markeras och hämtas hem direkt. Samma på vatten.

Vattenarbete: Plaskar något

Viltbehandling. Lägger ner en duva och skiftar grepp

Sök: Visar självständigt sök, täcker området prima, prima näsarbete

Helhetsintryck: Arbetar i bra tempo. Bra förd

Coatfloats Extra Megaflyer


Född: 2001-05-30

HD: A

AD: ua

Ögon: ua


Jakt: 1 ukl, 1:a ökl +provbäst

Utställning: CK

Övrigt: Mentalbeskriven (gk skott)

Extra är en mjuk tik med härligt temperament. Hon har stor jaktlust med ett enormt bytesbegär, stor dådkraft och motor. Extra har mognat ganska sent. Tyvärr kom hon in i mitt liv när allt var som mest turbulent. En liten bebis hemma, gravid på nytt, hade ingenstans att bo för huset vi köpt var inte beboligt pga. renovering samt att jag mitt i allt detta miste min Omega, mitt allt!!

Extra

Allt detta gjorde att jag inte kunde ta Extra till mig utan jag tyckte mest att hon var i vägen i mina ögon. Dessutom var det inte lätt att leva upp till mina krav i skuggan av sin mamma som jag verkligen satt på en pedistal. Det tog mig över 2 år att överhuvudtaget tycka om och acceptera henne.

 

Givetvis funderade jag ofta på att omplacera henne men kunde inte när det kom till kritan. Jag såg ju ändå Extras alla bra egenskaper och kunde inte släppa dem. Detta är något jag helt tar på mig själv! Det är beklagligt men jag kunde inte styra mina känslor. I dag har jag också accepterat att vi kanske aldrig kommer att nå så långt som jag en gång hoppades på men jag hoppas ändå på att föra vidare hennes goda egenskaper i kommande kullar. I dag älskar jag verkligen Extra för den hon är.

 

Extras egen "kritik" på avkommebeskrvningen:

En trevligt arbetande tik med goda retriveregenskaper. Lycka till i framtiden! Jonny Karlsson & Inger Karlsson Lärkesholm 2003-05-29

 

 

Kritik

 

Utställning 2003-11-08, 2 jkk CK

Domare: Filip Johnsson

Vackert huvud med trevligt uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Något fallande kors, utmärkta vinklar fram och bak. Välutvecklad kropp, lång i ländpartiet. Utmärkta ben och tassar, utmärkta rörelser och trevligt presenterad.

 

Jaktprov Halmstad 2003-05-04, 1:a pris

Domare: Lasse Jonsson

En lovande ungtik som löser provets olika delar på ett tillfredställande sätt. Även om ett vilt ligger kvar på söket är helhetsintycket ändå mycket gott.

 

Utställning SSRK Moheda 2003-02-16, 1:a kv. 4:a ukkl

Domare: Hans Almgren

Tik med mycket vackert huvud som är välskuret och balanserat. Välliggande öron, vällagd skuldra och överarm. Står väl på sina starka ben och välsamlade tassar. Något blyg tik med goda förutsättningar men behöver mera ringträning. Rör sig med mycket bra steglängd. Välbyggd tik.

 

Utställning 2002-06-01, 1 junkl 2 junkk - SSRK, Hasslarp

Domare: Rosenberg Hans

Coatfloats Wirus á la Chivas

1998 ~ 2006


Jakt: 1 Ekl, 2:a i elitklass Flatcoated Retrievermästerskapet 2004

Utställning: 1 ökl

Övrigt: Godkänd mentalbeskrivning 1999-07-04 Avkommebeskriven 1999-07-18 Beskrivning: En lugn och samarbetsvillig tik med goda retrieveregenskaper.

Extra
Björn och Extra

Wirus var en hund som bara fanns där. Lätt att ha med att göra och otroligt snäll mot allt och alla. Hon tålde inte lika många förarmisstag som sin mamma, för hennes vilja att göra rätt och vara till lags var större, så det var viktigt att hon hade klart för sig vad man ville och förväntade sig av henne.

 

Hon var en liten tik med stor arbetslust och hon användes praktiskt redan vid tidig ålder där hon hela tiden skötte sig perfekt. Hon var väldigt snabb, samarbetsvillig och framförallt helt lugn och tyst i passivitet.

 

Genomgående för hela hennes kullar är mjuka, utan att vara veka, tysta hundar med perfekta apportgrepp och stor jaktlust.

 

Wirus parades våren 2001 med SUCH Micawbers Silverground Carpet Flyer och det föddes 8 (3+5) valpar. 2005 parades hon igen med den danska hanhunden DKBRCH NJCH SJ(J)CH Holly Hunters Woody Guthrie, och födde 7 tikar, varav en brun.

SVCH TJH SLCH LP SJCH

Roghöjdens Norska La Chivas

1990-11-12 ~ 1999-11-13


Jakt: Champion

Viltspår: Champion, över 10 1:a HP ÖKL. SSRK Sö Ninas Vp -95. -96

Lydnad: Champion (303 p ekl)

Utställning: CK

Övrigt:

Veteranmästare Flatmästerskapet 1999

Tjänstehund Räddning-95

Vinnare av Bonnies VP -93,-94,-95

Årets Skåne Flat -93,-94,-95,-96,-97

Kennelklubbens Bruksavelspris 2006.

1990 hämtades ur en kull på 13 valpar en liten svart tik med en stor vit fläck på bröstet, hem från Kennel Roghöjden. Tack vare Mats & Gudrun Mikaelsson och allt stöd dessa fantastiska uppfödare gav oss väcktes ett brinnande intresse för att jobba med hund. Valpens namn var Roghöjdens Norska La Chivas.

 

Chivas var en underbar läromästare som tålde alla våra misstag som nybörjare. Hon var en ganska mjuk hund,

Chivas
Chivas

men med en otrolig egen vilja och tuffhet nog att palla med våra försök och idéer. Stor jaktlust, stor självständighet, men ändå med tillräcklig samarbetsvilja. Chivas var en riktig arbetsmyra som kunde gå en hel helg på jakt utan att mattas något. Det enda hon aldrig riktigt gillade var att gå på en lydnadsplan så det gällde att lirka med henne, och många var sätten att få henne dit man ville... Hon kom dock upp i SM poäng under ett år, med 303 poäng som högsta resultat.

 

Chivas tävlades i elitklass i alla grenar, jakt, lydnad, bruks och viltspår, och dessutom var hon godkänd Räddningshund. Hon avslutade en fantastisk tävlingskarriär genom att vinna veteranklassen på Flatmästerskapet 1999.

 

Hon kom att bli stamtik i vår uppfödning och vi hoppas på att alla hennes goda egenskaper kommer att leva vidare i hennes avkommor.

 

Chivas parades första gången 1995 med SBCH SLCH LP Hinnareds Oddie Opus och Roghöjden tog ansvaret för den kullen. Det blev åtta valpar (3+5), och själva behöll vi SJCH NJCH SLCH SVCH Roghöjdens Omega á la Chivas.

 

Andra gången, 1998, parades Chivas med SJCH LP HInnareds Winner. Detta var första gången med kennelnamnet Coatfloats. Sju valpar (3+4) blev det och här behöll vi Coatfloats Wirus á la Chivas.

SJCH NJCH SVCH SLCH LP

Roghöjdens Omega á la Chivas

1995-04-14 ~ 2001-11-06


Jakt: Svensk och norsk champion, provbäst i alla klasser, 2 ggr i Ekl Flatmästare 1998

Viltspår: Champion

Lydnad: Champion (294 p ekl)

Utställning: BIR Valp II SSRK, 1 ÖKL

Övrigt: Flatmästare 1998, Årets Skåne Flat 1998, Wrams Gunnarstorpspriset 1997, Skånes Dual Purposeflat 1997, Dufekepokalen 1996

Bruksavelspris har tilldelats SJCH NJCH SVCH SLCH Roghöjdens Omega a´la Chivas! Som enda flat genom tiderna har hon tilldelats detta på en enda kull valpar.

TACK alla valpköpare i MegaFly kullen som hjälpt oss att erövra detta pris!

 

En helt fantastisk tik! Man säger ofta att den perfekta hunden inte finns, men Omega var så nära idealet man kan komma.

Hon hade allt! Otroligt snabb med en enorm motor och en fantastisk samarbetsvilja som gjorde det till en fröjd att få föra henne. Men eftersom allting gick så fort, så krävde hon också mycket och det gällde att aldrig stå och "sova" som förare.

 

Hon hade perfekt apportgrepp med snabba upptag och var nästan alltid snabbare in med viltet än ut. Helt tyst och alltid fullt koncentrerad och fokuserad på sin uppgift. Hon älskade ögonkontakt och att samarbeta, så dirigering var utan tvekan hennes bästa moment.

 

Omega Vann Flatmästerskapet på sin första Elitklasstart 1998 och blev Jaktprovschampion i både Norge & Sverige samt Viltspår- och Lydnadschampion.

Omega
Omega

Omega parades 2 gånger med NJCH Berenas Dirty Dancer men gick tyvärr tom båda gångerna.

 

Tredje gången, våren 2001, användes SUCH Micawbers Silverground Carpet Flyer och denna gången föddes 8 valpar (3+5). Tyvärr blev detta Omegas enda kull då hon lämnade jordelivet 5 månader senare, endast 6 år gammal.

 

Vi behöll tack o lov en valp: Coatfloats Extra Megaflyer.

LP1 Boysans Pumbaa

1995-08-24 -- 1998-03-16

Jakt: 1 ukl

Utställning: 1 HP jkl

Lydnad: LP1, 1:a pris lkl 2

Övrigt: Mentalbeskriven (gk skott)

Pumpen köptes 1995 av Lars & Inga-Lill Josefson, Kennel Boysan. En charmig och arbetsvillig hane med god samarbetsvilja. Pumbaa levde i nuet och allt gick i "200 knutar". Handlade oftast före han tänkte och det gav en lika många gråa hår som hjärtliga skratt.

Pumbaa

Tyvärr hade han brister i såväl vilthantering som i förmågan att kunna vara tyst då arbetsivern blev för stor. Led tyvärr av en immunbristsjukdom som gjorde att vi tvingades ta bort honom redan vid 2 ½ års ålder. Han hann startas en gång på jaktprov i UKl och erhöll då ett 1:a pris, och i lydnaden blev han uppflyttad till Lydnadsklass 3.

Allt material på sidan är © Kennel Coatfloat om inget annat anges.  All rights reserved